不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
後生一定要試揸開蓬 跑車款
第時結婚生仔要轉7人車 返唔到轉頭
一畢業就5皮野,買車好容易姐
佢個D奴性太重
係 好彩18歲就考車牌 屋企人又有車可以拎黎揸 反而過幾年30個陣就可能會冇左當初想考車牌既衝勁

以家有個朋友就30 我都叫佢快啲考 不過最近肥左
有時塞下車放空下個人 聽下歌
其實都冇大家想像中咁辛苦
老實講,幾同意

儲左少少,真係唔覺得生活有改善,為儲而儲咁。
唔會 SUV同MPV係唔會考慮 就算有小朋友都係一架sedan/4-door coupe & 一架coupe/convertible

真係唔好再儲錢
一晚美股都輸十萬
仲學咩人儲錢
真係唔係講笑, 雖然每個月洗多咗皮幾嘢, 又供車又租停車場又入油
但每次揸車個人都好開心, 就算係揸返工放工都一樣, 同以前用呢舊錢去買其他玩具個感覺完全唔同
以前出黎做左幾年野 萬幾蚊人工時買左第一架車 本身好鍾意車 有車可以去晒香港所有山卡啦地方 係好好玩架 人一世物一世未擁有過會後悔
我24歲買第一架車,萬事得323棍波,好開心,渣左五六年,執到壞左買過架腳車,到而渣左十年,都仲好開心,唔學人成日換車,又有車渣,又儲到錢,而家有兩層樓,雖然未供晒,但每層都供過半。細過屋企冇車,好渴望有車感覺
如果部車音響正 真係會係車聽多陣歌
因為係屋企都唔可以大聲聽歌
真,開心上山,唔開心上山
玩到幾夜去邊都得
搵朋友唔洗約,一句樓下等就可以出發
同女行街買野放上車
同仔打波拎野放上車
唔洗同人逼車,開大個喇叭周圍等
唔洗截車等車比啲傻閪司機chok住揸到嘔
仆街連登咁多三字頭巴打

應該Post去Threads拯救多啲香港男性

麻煩巴打幫手share
住加沙一個月6000停車埸
真係買不了
車只係代步工具, 但好多人太當車係一回事, 身份, 名譽 , 地位, 回憶, 男人既浪漫, 什至叫部車做老婆
我明你,改車裝野換野樣樣都係錢
啱啱出嚟做野無錢洗都會覺得好滿足
見到放假排停車場條隊就唔想排
仲水人買車?
都未計抄牌 交通意外 壞車
依啲先同青春

不過揸得車,點都食到啲MK妹嘅

18-26 根本就要去玩

如果唔係

將來定後悔

點會呢 你見大壩 V火部部都大改就知 好猛料
有家庭都係唔會揸SUV/MPV
Sedan/4-door coupe就可以
養多架自己玩嘅
有左40年牌, 香港都未買過車楂過車, 只有坐車, 諗住唔要個牌了, 但去到移民就立即有車用了, 日日代步, 真係無諗過既, 外國楂車既樂趣仲好玩......
好中
食個飯都抄幾張揸撚咩,遠撚到荒山野嶺都抄到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞