不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
香港又冇時租車,一租要租一日,租完又要搵地方過夜第二日還
有冇人會揸車返工?
喺屋企附近租車位都成4000
公司冇得免費泊 再租又洗多幾千
你哋真係會揸車返工?
我公司樓下3000幾
不過我自己拍錶位 食完飯入一次錶
一日都係$5,60
完全係良心說話
買車真係寧願貴少少都唔好買㗎幾萬蚊牛肺車
啲女見到只會減分唔會加分嘅 同埋分分鐘整到整死你
而家出架Tesla 都係 20中

再唔係買個幾年車X 1 都係10皮內
我有啲friend懶有型,買咗架17,18年波子macan
都係18

後生女唔識已經濕晒㗎啦
放多少少嘢都冇位擺
泊門口車位咪得
其實開心 好方便 又爽 去邊度都快一半時間
泊爛地停車場
我當年第一架就係R3棍波啡呤,仲記得第一次拎車勁On9勁慢咁揸番屋企,番到屋企訓著都係到笑緊,當然養車要洗錢,但係真係好爽

第一次去SMD見到咁多跑車,第一次去跟人刷相,第一次車女朋友上山,好多第一次嘅體驗,呢筆錢真係好抵,第時我老左一定係咁吹呢啲事跡
第一次拎車捉實個呔嗰種快感

真係爽過屌閪
我第一架rebel 揸到返樓下 踎喺度睇車 睇咗半粒鐘
車保公司要養家要食飯 買多d車呀
巴打講得好撚正確啊,我雖然只係養左1年車,但果斷時間真係好開心,而家諗返起都開心,人大左心態會唔同左。所以時間唔等人,後生留錢定係留一世的回憶,識選擇啦
玩緊46都想出多部26玩下但因為大廈無電單車位 附近又無骨位而卻步
幾千蚊...
你係咪計錯數
話冇用都係呃自己嘅姐
邊到計錯?
可以拎d錢去建立自己既興趣既,
玩車只係其中一種
有冇換快棍
見證新潮文誕生
而家我都唔係好多野擺 擺野可以擺屋企/倉
我覺得最緊要架車好揸同好睇
買左車,儲緊錢,月租車位$700,仲有閒錢吃喝玩樂,係咪可以提早收皮?
買完樓咪都係要供樓
G 持呀
好多野後生試同老左試係唔同
車黎講, 全部都係muscle memory, 越後生揸, d muscle memory 越好, 到老左學野又慢, 又反應唔切又有咩為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞