不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
後生嘅時候,一定要有一兩年揸過車

同女朋友或者兄弟周圍玩,無論係上山傾心事定係凌晨出去食糖水

記住後生儲錢係冇撚用,你老左一定後悔後生嘅時候冇揸過車

24歲揸部幾蚊嘅牛肺車一定開心過40歲揸嘅全新歐洲車

呢啲人生體驗一錯過左就成世㗎啦
18歲即刻去報筆試,唔好再拖了

18歲揸林寶同40歲揸林寶都已經二樣野
我日日都搭價值幾億嘅交通工具返工
後生仔應該叫多d雞
明就明
有啲青春過左就一世
比你儲錢去到40歲揸車,到時一定後悔廿歲冇玩過
假期揸出街玩下都開心
係呀但係我20歲嗰年冇錢玩啊
我覺得反而後生應該要瘋狂溝女就真
「唔好再信老一輩啲人講養車好貴,後生仔應該儲錢」
屌撚哂佢地老母啦
咁多位巴打得閒望下人地私家車入面啲後生仔幾撚開心
每個月幾千蚊就可以享受一個自己嘅空間,想去邊就去邊,想大叫就大叫,想車震就車震,呢啲體驗你老左就搵唔到個種感覺
大學應該要教一畢業就買車
直頭應該DSE完就考車買車,揸翻大學威啦
有車真係爭好遠。
你係女都揀個有車嘅
戶口每個月多幾千蚊對你人生完全冇幫助
但係多一部車,你嘅青春就一定好撚開心
你有冇試過凌晨心血來潮想上山食糖水睇香港夜景?
有冇試過車女仔去黃金海岸傾心事?
你有冇試過夜晚嘅時候揸車聽住MLA思考人生然後流眼淚?
冇呀,你淨係日日坐巴士坐地鐵,聽住隔離個大媽播抖音罐頭笑聲,對面個小朋友講緊普通話玩王者,啲西裝佬收工衝埋黎搶你個位
你根本冇自由,你冇自己嘅空間,你望住自己戶口啲數字有咩用?
你嘅青春每一秒都消失緊,你呢世都追唔番時間
信我啦,考車啦,買車啦,行出呢一步啦。
二十年後你會諗起呢個Post然後講:「當年個連登巴打真係冇呃我,後生嘅時候買車...人生真係開心好多」
識HKU啲富二代18歲即刻考車佢地真係會揸車番學
我又上連登拯救大家
多謝你,三組巴打
好彩訓之前睇到呢個Post 多謝巴打
咩人會叫你唔好買車
1.公屋仔
2.毒撚
3.揸車搵食嘅人
我正正就係後悔四年大學冇買到車
下世我會提你
筆試運輸署收考試費用$510

500蚊就可以去報筆試,500蚊就可以領先同齡一大步
岩架啦 我以前都係23-24歲買車 錢七日本爛車一部
係用左好多錢 但唔會後悔
玩兩年大個仔準備要儲錢for將來咪一鳩賣左佢湯左佢
到你有家庭有小朋友就無得咁玩啦 要渣都係渣7人車
師兄真,小弟睇完你個post決左唔撚理咁多,直接屌架m4返黎,完夢
已過了20幾歲嘅時候 依家錢又無 後悔 及時行樂 後生仔
我明白巴打你心情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞