不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
好撚real
差唔多30拎住個雪藏牌同公司要左部錢七
停車油錢全部唔洗自己錢前提下係幾爽
反正炒左都係賠300不過要自己買我都係未必
終於有人講買車既好處....
成日話泊車問題, 咪去其他地方囉, 一定要落旺角? 又一城 奧海城 PP 大把位泊, 車行多幾分鐘已經好遠, 唔洗下下同人迫旺角既...

同埋買車 買樓 儲錢...無衝突, 做人洗得多, 咪搵得多...月月10萬既人, 好多時都一樣月月清 揸車既好處? 呢幾日咁L熱....明啦
算啦 佢地唔會聽 仲有班人貸款買車 買到成身債
21歲買咗架civic ek 23歲換咗部megane rs 265 cup 個感覺真係好正
啲毒撚成日話香港揸車好慘,講到會破產咁

但係明明成條街都係私家車
傻西先會鼓勵人買車

香港對車的資源已經唔夠分,仲叫人入黎争食

開得呢啲po都係on 9小朋友
點解要咁自私? 明明件事係開心點解唔分享呢份喜悅?
ching, 條數點計出黎?
睇唔明您係有車, 唔想多D人揸車 / 定係無車, 唔想條路多左車同您爭位?

再者, 個世界資源從來都集中係某一群人度...
遲咗幾年
24歲先考到牌 即刻買咗
啱啱甩P換咗bmw
點解會有人講到揸車實用性係無?
揸車係貴 好大洗費
但點會係無實用性呀
就算最差狀況塞車
你係巴士塞車 同係自己架車塞車都差好遠
停車問題都係錢既問題姐
所以一句講晒都係洗錢多
唔代表無實用性
咁有啲巴打搵得萬幾蚊就真係買唔起
呀Q係咁㗎啦
認同,香港係用錢買時間架喇,係睇您時間值唔值錢
後生做乜都開心啲架啦
afford到咪買
人人唔同

如果話買車同去旅行之間取捨
咁不如去多個旅行,見識多啲
車係liability, 要不斷比錢養,而且十年後有無人揸車都成問題
老左溝到乜女 河馬
轉個頭就有班傻鳩話日日搭的士平過你揸車
又真, 一考到牌出架爛鬼Honda Steam 坐7個兄弟出去玩好開心
下 唔係應該係大學都唔撚讀 直接拎舊錢去買車?
Golf 2手真係好平 洗唔洗整 咩年份 我都有興趣
同埋你就算知道塞車都可以行第二條路
唔同巴士行死同一條路
講靈活性一定係揸車大過巴士

成條街夠多人搭巴士地鐵 唔通佢地又好鐘意咩

唔買車都考個的士牌
間唔中租架車玩吓都過癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞