不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
lm
有 但一定後面有條女坐住
冇得飲酒已經秒晒所有揸車撚
歐國盃去fd屋企睇波 兩三罐啤酒落肚後氣氛都熱鬧啲
想像唔到睇英撚波冇得啤 睇到谷住成肚汽 飲汽水又飲到成肚汽
睇完仲要捱眼瞓自己揸車返歸 唔炒車當執到
見過大把朋友搵兩萬 養車養一萬
有車係另一種體會香港嘅方式。
細佬 世界上錢唔係最貴
時間先係

當你4 50歲買到最頂級嗰陣時
完全唔及20歲得到小小嘅快樂
做司機做得你咁高興
最撚憎收工同事問經唔經依度 經唔經嗰度
我返太子 問我經唔經旺角=焗車埋佢
過左30歲揸車已經唔同哂

有時真係趁後生要玩多啲

有能力就玩啦
買到樓 所有樓主所講要私人空間做既野全部做到晒
道理有經濟能力嘅時候 仲有冇心有冇力去享樂啊
到時你有錢都冇而家後生咁有精力身體又健康咁去玩仲有撚用咩 咁簡單嘅道理都唔識諗
真啊,我由19歲有第一部車到而家40幾,由日本車玩到歐洲車再玩返日本車,從來未試過無車,因為習慣咗自己要有空間,幾乎每日都揸車返工放工。
撞撚到d 白卡就真係番唔到轉頭
認同呀
20歲揸部爛鬼Jazz一定開心過30歲揸BBA
最後咪搞到買唔到樓
關咩事 呢d係窮人思維

你後生就渣架車出去 識既女 同 朋友都唔同
識既都係有車階層 機會眼界 已經比其他諗住一個月儲多幾千蚊既人好
從來對玩車無興趣
純粹方便腳車
當年20幾渣架爛鬼A3 以為個世界係我既
女都多 又自由 身體d fd 得我有車

而家就黎40 BBA , T 車,macan 我都渣過
心態 快樂完全同當年冇得比

我一生做過好多決定
包括創業 結婚 生仔

我都幾肯定話比你聽 我人生覺得做岩既決定
係當年20幾歲第一次買車
果總開心 快樂 同相應之後得到既機會(做野同女)

就算而家賺一百萬 都比唔上果段時間既快樂
呢個真 一年計計埋埋先用左幾皮野
但個回億係永遠
又唔係叫係渣一世
係最應該玩果時就玩
大把人咩都冇做過層樓跌一跌
股票失手 咩都冇做都冇十幾廿萬
幾皮野買段青春真係抵
依樣真 多謝屋企人一畢業就買左部全新車比我 依家freshgrad 每個月淨係比停車場錢 油錢都係屋企人比 日日番工放工都揸車 一收工就去做GYM 之後再接女朋友食飯 唔洗同人逼 今日落曬大雨見住個senior冇遮係到淋雨我係佢隔離等紅綠燈幾撚爽
巴打講得好啱,我就係你所講既人,25考完,30中先買車好後悔
最少我讀完書到做咗幾年野未試過放假一支公揸車出去玩咁開心
好多野既待遇、方便性有部車已經唔同晒,特別係女人同識朋友
各位真係唔該你地18歲即刻考車,考完買咩車都冇所謂,人生觀會唔同晒
平有平養貴有貴養,玩一年半載之後你覺得唔值退坑都唔遲
如果你覺得冇咗架車會左度右度好麻煩既話即係有需要
相反你覺得唔值既咪搭返交通工具囉
就好似Skydive咁
唔趁後生玩唔通就入棺材先玩咩
過緊呢種生活
錢七
無車過女
不過成日夜晚揸去兄弟樓下煲煙 吹水 上山 去海邊
呢種平淡嘅幸福應該四十歲後有錢都買唔到
屌。 聽日去買
24歲買左部廿幾萬車 揸到29歲就賣左 發覺自己其實唔係好鐘意揸車 又冇得揸緊玩手機又唔可以飲酒
雖然係咁但我冇後悔 都叫玩過試過 當同年齡嘅朋友而家先買車我已經玩厭唔再揸,之後如果揸番都應該係為左屋企 個feel完全唔同
都話冇得比,唔同範疇
咁樣都可以話不如留番小小錢買架靚d既車啦
靚小小既車都唔同啦
根本係同一範疇
你自己夾硬分
旅行都係生活一部份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞