[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (138) 幾時出85GM II

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
真係好sharp
不過我要85 f1.4大光圈做夜行俠先
唔轉啦
我試埋d鏡一排先應該係鏡既問題
遲下去煙花大會諗住帶2部去1部拍片1部錄影
a7cr+2470GMII
ZVE1+35GM
屌 打錯
1部影相1部拍片
唔課金入有料席好難影
諗住影果日早d去周圍搵下位
都係個fd臨時約我先諗住去
咁拎兩支腳架? 本身8月去都諗住帶部e1去拍片,但人在香港買唔到飛,周圍搵位睇好似都難影,可能都未必拍片
我應該都係帶一支腳架之後架哂2部上去
係咪要早半日
上年on 99 去墨田嗰次,開始15分鐘前先到,最後我煙花都見唔到,爭係聽聲

早幾日望立川嗰邊,啲單人間一萬yen一張飛都可以賣哂,好癲
咁上下
諗住去熱海閑日應該好d
重到仆街
三狗一八用就啱
呢幾款性價比都得
我當消耗品咁用
有錢就Nikon Arcrest,B+W最好
A好明顯係canon黎
新手上路+1
一樣係2450 f2.8
整咗隻b+w 010

死大陸狗 reganlam 又柒多鑊,賤畜狗噏實錄又多一張
4點去到已經無靚位。
巴打估中
仲b+w
梗係用Nikon 果塊
又係佢自己喺隔籬版度話羡慕人地用Z8
好似係,但我後尾發現其實好大可能係隔離飯香only

個環境唔夠好要衝到iso上8000以上既話,其實咩機都有機會有高noise,就算a74都係
就算少noise 少少既機,又唔係零noise, 咪又係要做後期 ai denoise

所以而家心態放平左
Stacked cmos高iso表現應該冇bsi cmos咁好
a7r5唔係背照式cmos咩
講緊Z8高iso差過A7R5
我自膠
原來a7r5理論上noise level 好過z8

btw反正我睇相都係會放到好大睇,所以如果肉眼睇到好少noise同埋好多noise,我都係要做ai denoise,但最高像素就要a7r5先影到,所以繼續a7r5
Z8最有用都係拉低二手A1個價(CANON: 我R3呢?)
真係要買都仲係會諗下接唔接受到個重量
A7R5雖然除左像素全方位唔夠打,但都一樣受歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞