[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (138) 幾時出85GM II

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係咪要貼返呢張相

買左70200 24 70就好少拎出街
賣左佢
Make Sony Great Again
有50.4好似真係唔洗要2470
我買完35gm,50.2都賣左支2470,雖然旅行用2470真係幾方便。等sony 2470F2再算
應該會大同重過而家f2.8嗰支好多
如果睇呢2張圖, 呢個程度仲未滿足到我
可能影呢2張相唔太夠光, 睇落係有高像素既細節, 但係唔夠純淨
其實只係iso 160

不過我同你相反,唔鍾意太光滑,所以加咗啲grain上去
可唔可以比張raw黎睇睇, thanks

應該係開咗animal eye af對隻眼到
所以其實冇諗住過托鐵,都係得個睇字想買野等緊85gm2
iPhone影唔影到?
慣例
一張算唔似中國人貼大字報

Lm

見到大陸賤畜 reganlam 直接block 就ok

弱智大陸賤畜 reganlam 狗噏實錄
白卡大陸癲狗 reganlam 你係隔籬post 柒撚到連其他巴打都屌鳩你係中國豬仲block 鳩埋你
中國豬即刻3連
用電腦果d 360p既cam仔都影到

你咪就係自己口中嘅中國豬囉死大陸仔
唔該晒上個post咁多位巴打介紹鏡頭先
我黎緊買sigma 85mm f1.4 art先

暫時用住tamron28-200手持影相既話, 如果環境真係唔ok, 我而家會寧願iso高d都應該唔會搏慢少少去拉低iso, 太易有motion blur
同埋平時影野都盡量快門速度整返快少少
因為黃昏之後衝到上12800 iso, ia denoise完之後都唔錯, 始終張相應有既信息都係度
2070+50.4好好J
唔同用途嘅始終
sor我自膠, 岩岩睇返你張raw. 幾清亮, 果然2070g都已經唔同d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞