Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
Z Fold3 / Z Fold4 室內環境影相已經好難睇,噪點同銳化都幾多下
我仲要成日影貓
s23u個原生相機好撚差, 唔裝gcam既話, 你接受到張張相都係油畫狂拉高銳化咪照買
影相唔洗問, 揀硬s24u, s24u原生影相已經係有質既改變
佢收錢ga
陳豪老婆 同馬明就真係用Samsung
咁都係忍下手 等S25U換算
唔打機,唔會點追求影相,s23fe係咪已經夠做
本身仲用緊s20fe,用左3年半開始壞壞地,所以先想換機
想知edu store用唔用到
s23fe 最on9
八豬壹。

係, 夏日熱辣辣
7月12發布會宣傳物料

Galaxy Watch Ultra

Fold 6

Flip 6

Galaxy buds 3 (入耳式tws)

Galaxy buds 3 pro (半入耳式tws)

Galaxy Ring
預計buds 3 pro隔音應該食得屎 本身粒chip已經無airpods 2 pro粒H2咁高算力去處理anc,但處理嘅任務更多(多埋啲AI功能),希望係資料有錯,入耳式係buds 3 pro,半入耳係buds 3好過
watch ai 可以玩乜?
AI係今年最sell得嘅keyword
Samsung呢期咩產品都要加AI兩隻字喺前面
電視機/洗衣機都有
完全冇tab嘅消息,係咪可以當唔出
之前啲leak講明7月發布會,唔出tab系列啦
到時再單獨發佈,應該係因為exynos收皮要臨時轉mtk晶片有關,研發時間遲咗
諗緊到時買 Watch7 定 Watch Ultra,我純粹睇電量,唔理功能
重打算買對耳機,依家買隻錶算了
fold 6 機身薄咗 鏡頭凸好多
純電量一定ultra,只不過目前睇電量Watch 7唔差得好多,考慮到其他sensor同功能接近一樣,watch 7似乎性價比高d
都係,用緊 Watch5 40mm BT 真係電量好差,接近兩日就冇晒電
所以我成日都勸人買 44mm 都唔好買 40mm,44mm 多接近 3 成電
我由Active 2 44mm/43mm升watch 4 44mm,基本上自從第一日入手已經好唔滿意個電量 今年決定不預購,睇清楚watch7& ultra個續航同sensor準繩度先
我都淨係用過 Watch4 44mm 同 Watch5 40mm,其實我可以攞返隻 Watch4 出嚟用
但係硬係有人覺得我喺度黑 Samsung
最不能接受既係buds
其他其實都ok
而家watch 4用1日無7成電 已經無再用sleep tracking,呢個續航戴住第二朝返工搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞