Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
老實講華為比人制裁到咁 大家都放軟晒手腳

Apple根本唔係3星既主要競爭對手 3星好大筆收入係黎自apple既採購
而家D發佈會冇左以前個種吸引力
就算Apple既都係咁話
始終手機效能設計喱幾年有少少樽頸位 冇大突破
年年都係講番類似既野 變相D人都唔一定要追直播睇
之後睇番都一樣
依家啲YouTube片講資料仲齊+清楚過發佈會
個KOL仲有魅力過啲講者
睇咗啲hands on片
gw ultra 都幾笨重
classic無更新真係可惜
chips sensor都比下去
可唔可以講係因為即食文化 短影片流行
5-10分鐘既短影片就已經幫你歸納晒所有重點 唔使睇足個幾兩個鐘既發佈會 直接聽完睇完就知有咩新野出左值得留意
變相喱D長發佈會愈黎愈冇吸引性

你諗下大廠而家出個D AI全部都可以幫你歸納一條片 一個網頁 一篇journal 一封email既重點

遲下都唔使睇發佈會
直接問下AI個發佈會講左咩可能仲方便
省電模式下有咩功能會無左先
好似冇晒以前嘅興奮同期待
大家比較關心價錢優惠果啲
跟本係幾年前行到歪晒條路
仲要apple第一個衝出黎扮luxury product,嘔心到
實質只係熱潮黎

而家風氣,慢慢d人關心自己實際需求多左,唔再似以前果d 拎住邊部機就係上等人 乜乜柒柒on9到閪震既思想
香港watch7 幾時有得pre order
跟機問埋watch fe
真心一問 呢個通話錄音app 安唔安全 要開好多權限 我知呢個錄到,

仲有冇其他推薦

三星A55用了自家製造的Cpu硬件追近了旗艦的高通888 cpu效能和4nm制程好省電,亦係首部A糸列中階機用左12GB Ram
見官網有了
但未有價錢
最安全應該係 3.5 mm 插錄音機
我都想換,依家用緊GW5
但係換Ultra又唔知用唔用得著
佢可以去到一線運動手錶行列先考慮
Watch FE 啲電咁少
買 Watch5 44mm / Watch6 44mm 都唔買佢啦
samsung除左edu之外會唔會好似apple咁再有back to school?
原來普通模式續航60小時
watch 7就同上一代一樣
淨係想買ring
fold 6就唔會諗
繼續用fold4等fold 7
我反而覺得有發光條好柒
似玩具
SMS收到優惠碼
我老婆fold4 送俾佢都話叫我唔好哂錢
把口實叫你唔好哂錢
但邊有人唔鍾意收禮物
幾時開賣呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞