Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
咁而家佢地大螢幕show邊款?
個個都成隻錶睇剩你係度講錶身
希望 R&D 可以大換血
而家嗰班太墨守成規
如果銀行 app 可以 multi device login,其實我唔係太介意雙機流,但係現實唔容許
designer 已經換咗
今次buds watch 好似就係出自佢手筆
但似乎好多人prefer舊design 多啲
我講決定用咩規格咩硬件嗰班
想問係咪未出定價及發售日期
好似聽日香港先正式出
到時會講埋價錢
成部機最醜係佢個鏡頭框好似痴左IPHONE 保護貼咁
入A55好唔好
窮撚一名
其實夠用,你又唔係要做大生意多工,影相就冇咩所謂就照買a55
硬件算唔算勁?
中階機,正正常常你睇youtube,whatsapp,tg一定夠晒
半導體部門cmos把握唔住之前sony cmos低潮期,發佈唔到有競爭力嘅產品,其他手機廠用過1次samsung cmos後就轉翻曬sony/OV 自己知咩料啦
以為bmw首席有咩咁把炮,原來把撚
另一個好大既問題係設計盲抄蘋果

人直邊你又直邊
人粉紅你又粉紅

今次個buds 同 watch 直頭無野好講

大佬你係市佔第一黎,試下引領潮流好唔好?

Fold/Flip 出到六代,值得更先進既industrial design

唔係只係堆料,講緊整個product package
完全展示咩叫東施效顰 隻on9 watch ultra,明明塊mon依然係圓形,特登將外圍整到變方形,再配合埋橙色錶帶同ultra之名,簡直係不倫不類
佢一係就堅持返圓形設計,一係就整到好似PP咁嘅方形,同埋咪撚首發橙色錶帶
我覺得隻錶似抄Hermes多啲
Samsung India is offering a ONE-TIME FREE SCREEN REPLACEMENT for select models (within 3 years of purchase) experiencing the GREEN LINE issue until September 30, 2024.

Applicable Models:
•S21 Series
•S21 FE 5G (SM-G990B/E)
•S22 Ultra (SM-S908E)

Source: Tarunvats33 (Twitter)

samsung panel又炒車 睇黎遲下部分11吋oled ipad pro都會綠線
噉我買邊隻好
Watch7 44mm 定 Watch Ultra
想問下有冇人知點先可以set返通知版面嘅app icon做本身嘅顏色?
唔知新chips 慳唔慳電
why not both 加埋粒死人橙色制更加似
唔知呢,見到 Watch7 44mm 電少又想買 Watch Ultra
等埋實測先啦,照計如果ultra有100小時,watch 7 44mm應該有74小時,我覺得呢個續航都ok,最緊要sensor一樣,個look又無咁7
電池在省電模式下可持續長達100小時 。睇清楚先唔好比3星語言技術呃到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞