Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
千祈唔好買 40mm,電超廢
一路唔接受fold 就係佢成嚿搖控咁,今次size 闊返好期待實機係點
watch 6續航整體都唔係特別好
闊得個少少
我就接受唔到佢鏡頭幾代都冇乜大提升,X Fold3 Pro 做得好過佢好多
如果唔係因為軟件嘅話我唔會考慮fold
鏡頭我又唔太concern
因為雙修嘅關係,我影相都係會用返iphone
噉佢 One UI 係做得好嘅
唔係都唔會死守 Samsung,用咗五代 Ultra、兩代 Fold,真係唔會再畀機會 Z Fold 系列,中咗兩次伏。唔好以為主鏡畀粒 50MP 咁皇恩浩蕩就好多人同你埋單至得㗎,其實好多人都唔買帳,只係死死地氣為咗你個 One UI 繼續用。衰啲講,Samsung 摺機冇咗 One UI,真係只係一部中低階規格嘅摺機
我追求一部好似 X Fold3 Pro 咁全能嘅摺機,但係要有 One UI
我而家都係雙修,S24 Ultra + iPhone 15 Pro Max,不過 iPhone 影相同國產機比就……睇咗好多評測都係輸得好離譜
無留意開
咁個鏡頭都係一樣無變?
屌,係六代 Ultra (S20 Ultra、Note20 Ultra、S21 Ultra、S22 Ultra、S23 Ultra、S24 Ultra) 加兩代 Fold (Z Fold3、Z Fold4)
四年用咗 8 部機
X fold3 pro 仲要做到5700電,三星仲不思進取4400+重量一樣,今鋪真係撐唔落
我都唔知 Samsung 喺摺機呢方面仲有咩優勢,點解仲有人會揀 Z Fold 系列,而家擺明係做臭自己個朵
叉電唔夠人快,電量唔夠人大,影相拍片唔夠人靚,要長焦冇長焦,要大底冇大底
唔係同我講支 S Pen 同系統體驗大過晒以上嘅缺點呀?
其實X Fold 3pro過多幾日無人會提
軟件太垃圾連大陸人都唔想買
12號Honor v3
下個月小米
10月至11月OPPO N5
無國際版俾你幾勁都無用
我都留意緊 V3,不過我有個固有印象 Honor 係華為,點搣都搣唔甩
唔係 OPPO Find N4 咩
有粒見得人嘅長焦就已經贏咗 Z Fold6 幾條街啦
本來諗住試 X Fold3 Pro / X100 Ultra / Find X7 Ultra,不過遲遲都冇落到手
重量輕咗 239g
係你高估咗相機對普羅大眾嘅需求性

系統日日用,相機你會唔會日日開
Samsung永遠嘅優勢就係安全資料夾
大陸機就算整我都覺得信唔過
今次想買返fold 同s24u一齊用
我講緊電量同重量同z fold3 pro比
系統其實真係大過好多嘢
如果唔係iPhone都唔會年年俾人屌貴/唧牙膏都仲有咁多人買
想買部中階機,A55 5G得唔得
點會唔夠FOLD4 都行到無理由23行唔到既
再者好似RESEARCH 過 23個鏡頭好過24
全中, 影相廢撚到, 鬼佬都成日屌佢影moving object 濛曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞