Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
我諗佢哋唔係話追求攝力係錯
而係唔覺得三星摺機個攝力差到要日日俾你屌到一棟都冇
噉事實係差喎
唔通加咗 AI 就可以影到 1 吋大片嘅質素咩
都係希望 Samsung 可以正視下摺機攝力不足或者同直板機唔對等嘅問題啫,我唔係用緊 Samsung 走嚟屌 Samsung 就話啫,事實我係用緊,亦都用過喎,噉都唔屌得?
2024呢個moment,samsung摺機攝力已經係最差個部摺機 計埋直板機先有得拖15pm落水
好似話W系列fold 6會係6.5外屏8內屏,相機規格同價錢會提升
不過得支那版同韓國版,要等Q4,到時8g4已經賣通街
而家買samsung邊到買最好?
education store收左皮入唔到
我之前用到luck皮即刻換副廠膠就冇事。
過多兩日發布會完咗再問
入耳個隻先係buds 3 pro,網上有韓國零售商偷跑貼左出黎
主鏡同Tele咪就係S22 果組
但摺機Ultrawide 就係A5系果組.

又真係得組主鏡先好少少
我等緊呢部
samsung係fold上面個刀法好狗西。。。
上網睇電訊商格下價
聽你咁講又真係幾垃圾
萬鳩幾仲用A5系d 鏡
主鏡sensor佢係keep倒同iphone 差唔多sensor size 既.

但其他就算成人比人笑既Xperia 5V 同Pixel 8, 都已經用1/1.35" / 1/1.31" 既主鏡sensor
有無買care+?換洗唔洗錢
其實想順手問吓有無人claim 過samsung care+
係咪真係可以好似apple care 咁玩法定係會搵啲嘢窒吓你
之前換唔洗
今次佢話都應該唔洗

整左5日, 未整好
claim咩野?唔明
例如唔小心跌爛咗部機, 拎返去會整返比你定係話你跌爛唔受保?
我所知好似係當買左保險咁,
你人為整壞應該只係俾螢幕損壞自負額
會發光咪大陸山寨機咁, btw rog 幾年前都出過有燈條
好睇係咩燈嘅你一粒燈咁肯定山寨啦
光都有分柔唔柔和 漸唔漸變嘅
電競屋企用燈姐
出街留返啲電啦,同埋出街開燈少kam
咁都好啲
聽聞有好多偷跑,但anc性能依然追唔到airpods pro 2,更加唔洗講bose qcii同xm5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞