Samsung Galaxy 討論區 (295) 10/7 Galaxy Unpacked

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
仲諗住今日去訂
原來香港好似聽日3點發佈
希望有
喺張相度畫完直接gen出嚟真係幾正
仲要實測效果都唔錯
第二正嘅係keyboard個composer
唔使用咩chatgpt嗰啲就已經可以直接gen到篇嘢出嚟
應該就要等下年了
唔明點解咁多人話似apple watch ultra
隻錶身一啲都唔似
因為個名同條錶帶(公道講句Ultra呢個字係Samsung用先
睇埋官網sell你嗰三項運動就仲似
老實講而家市面上嘅tws呢個形嘅仲多過豆形嘅
雖然我都唔多鍾意個樣
但確實有唔少好處
懶得睇 來來去去3篤屁,聽日去香港個event撚下機算
香港samsung官網有嘅話應該遲啲會有得賣嘅
有無人JOIN 左個VIP專屬盛會?
知唔知咩黎
buds 3 唔係入耳式嚟
要睇下你慣唔慣
同埋會冇咗啲advanced功能例如主動噪音控制
buds 3 pro其實會唔會易甩左
咪又係介紹下部機同啲軟件方面嘅新嘢,之後畀啲網上商店優惠 code,但係教育商店用唔到
真係要親身試下先知
佢哋一味死追薄呀嘛
galaxy ring係遲d先有定唔會係香港上?

最有興趣係佢
瞓左兩年再入黎 watch有八達通未啊屌佢
你真係覺得個市場冇呢班潛在用家?
我揸住部 Z Fold6,再袋住部 S24 Ultra,有需要至攞出嚟拍嚟錄,我覺得有啲多餘囉。而家就係 Fold 影出嚟嘅質素拍唔上 Ultra 嘛,唔係都唔使揸住兩部機啦
有時有啲 moment,揾唔到部 Ultra 出嚟影,或者袋漏咗出街,錯過咗就係錯過咗㗎啦
倒不如話而家 Z Fold 系列售價太高,規格同價錢唔對等;兩部旗艦嘅精粹擺晒喺同一部機,二合一,瀨尿牛丸實貴㗎喎
潛在用家就一定有
但係咪多到值得投資就另一件事

最近期嘅例子就係Vision Pro堆料堆到過哂龍(which is Apple好少會咁做)
搞到部機勁貴少人買
依家Apple要cut料出平價版
如果你真係咁崇尚堆料堆功能造到勁重勁厚勁貴都冇所謂嘅話
首先唔好成日話支spen冇用/哂位要Samsung cut咗佢
你諗得呢班潛在用家太重要喇
摺疊手機市佔率2%都無
有都去左FLIP 個邊
商家佬緊係寧願你買佢2部手機好過1部啦
我明,Z Ultra 係一個例子,Mate 20 X 又係一個例子,曲高和寡
點解大陸廠開始喺摺機加強攝力,雖然未話去到同級,但係起碼質素係相近,人哋知道有得做,同埋售價壓到落去可負擔到嘅價格嘛
衰啲講,今代 Z Fold6 值錢嘅地方只係 One UI 同埋機身設計,UTG、UDC 冇更新,鉸鏈都係提升咗少少耐用度
其實令我唔想袋住兩部機出街嘅原因仲有銀行 app 唔可以同時認證喺兩部電話,你想我袋住兩部電話,都要兩部電話可以無縫做到一樣嘅嘢呀
你本來圓變到接近圓角方形
整多粒掣又要用橙色
仲要個錶帶幾乎一樣
咁都唔似點先叫似
有柄耳機其實都可以好靚
例如Beoplay EX
不過Buds 3 Pro真是少柒
本身仲想買佢
摺機一定係輕薄行先

其次係耐用度

三星做咁多年電話,根本有曬啲客對高階鏡頭既需求數據

難聽啲講就係依家組鏡係穩陣夠用

不過依幾年三星手機R&D 明顯唔夠用力係抵屌
我咪話淨係講錶身
係粒橙色掣冇得講
錶帶有好多隻揀㗎嘛
錶身就咁睇落去真係唔會諗到apple watch ultra先
同埋可以去睇下n年前三叔隻gear sport
會唔會覺得仲似啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞