南閘賽後記者訪問:我地冇Kelvin Phillips 嘅replacement

417 回覆
52 Like 8 Dislike
Foden Belingham嘅能力點會派唔到牌 明顯係無戰術setup呢個位
有palmer打翻派牌應該真係脱胎換骨, 屌佢, 用阿諾派牌都痴撚線
琴日隊英撚跟本無人派到牌,

科登叫派到牌但逼左佢打邊,
比你含又剩係掛住入波過人唔做派牌
阿諾夠識派牌分波 kane夠識drop後分波
問題係你點用佢哋,點樣set up個戰術去發揮佢哋嘅長處呀嘛
兩個都負責埋門多
KP最大問題係四年前個種 擂抬MMA體型 真係男人都J

但佢依家瘦撚到成隻馬騮咁 有閪用
佢以前修記果套
3後衛防反幾勁
其實出Palmer可能都係一撚樣
好明顯依家隊波冇分工
個個人都想做嘢
但係個個人都重疊曬嘅feel
所以算9數
教練問題大於球員問題
好似就係塞咗11個勁球員落去433
跟住個order就係自己搞掂
入唔入到波就球員都係自己質素問題
真係on9
真 咁勁隊波比個廢柴帶
打出黎仲衰過其他單核球隊
點會中下游先啱用,利咪係用呢套贏英超,歐聯

而家個問題係Kane拉後,Foden同Saka都唔會走返入去個空位,變到塞曬車
今年隊英算唔算史上最强?
我覺得仲勁過雙特年代
但都可以踢到咁垃圾
你知唔知咩叫派牌
kroos 佐真奴 modric fabin ruiz rodri
可以拉後個d先叫派牌
其實呢到好多足球戰術水平仲廢過南閘係度笑南閘
南閘睇到拜用傾都係間唔中拉後派牌, 佢諗都唔諗照抄

今年隊英, 佢剩係做支點hold波二傳,等比你含, 科登呢d插入仲好啦
真係
但係而家24年 Kp已經係球會坐咗兩年
都唔係今時今日先知佢唔踢得 仲提嚟做乜
雙特年代,中堅同左閘世界級
因為KP係唯一英格蘭可以信嘅deep lying playmaker
佢知自己成手星 只要比到個可以成功將個波穩定地各前傳嘅人已經夠
偏偏依加就係冇你試下比個kroos呢隊英格蘭
德國同英格蘭分別就係呢到
睇完南門個賽後採訪 佢最大既問題係唔知自己有問題 佢話taa踢中場係新嘗試 已經做到幾腳佢期待既長傳 睇落想繼續俾機會佢適應個位置
上年雙殺意大利仲有kp 打正選,可能而家咁講係為棄用taa做準備
德國仲有魯迪加, d長傳今年打皇馬都好勁
英撚d中堅廢撚到, 線都唔撚䉀,

琴晚丹麥經常一腳就傳到入禁區隊友
kane係呢隊英其實放後備仲好
放晒啲快 後生嘅出黎
到差唔多尾段先放kane出黎收成
南閘幾時死
我覺得打中下遊出傾係ok, 破密集有用
但打 法西德葡呢幾隊, 真係唔好出傾, 打防反就輸速度
南閘放大呢個位嚟做籍口者
分到個波去前面跟住前面4個唔係塞車就係自己踢自己
左閘又用trippier逆足助攻上到嚟又唔順腳又冇能力單對單過人 未踢都已經自廢一路
揀埋啲唔會點出嘅中場都討好某啲球會
而家話揀唔啱人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞