南閘賽後記者訪問:我地冇Kelvin Phillips 嘅replacement

417 回覆
52 Like 8 Dislike
全場净係見到saka仔焗住右面自己去,隔離冇人幫,係得Walker跑上跑落幫下手,左面foden+查比亞唔知做緊乜,兩個唔係打開左面一齊出現係左面
foden打左面唔係唔得,哥狗有段時間都放過佢打LW,但係冇人幫下手做配合撞墻,查比亞又唔上,比寧咸又顧唔到咁多,飯同TAA是但一個前少少幫都好呀,兩個企後面功能重叠,但中場又唔夠搶
TAA好明顯踢唔慣中場,下下9砍,又易比人拍甩
不如比寧咸退後半格,出gordon打左面多返啲拉扯,要對面揾多個幫手
foden就打返中間係禁區頂/half space做串聯,又可以起腳
有時唔可以怪哂佢 球員類型本身有缺陷
足球係講balance 一早已經講英撚個陣頭重腳輕
star player foden stay narrow left occupy left half space
咁就一定要有個可以overlap左閘
但你偏偏就係冇順腳左閘
就算好似西班牙2012咁癲出哂6個中場playmaker打前場
都要艾巴狗上嚟overlap
英無強既中堅頂埋taa個右閘位,打inverted輸得仲甘taa強弱點太明顯,要用佢就要成隊波圍住佢踢,係國家隊無咩可能
查比亞嘅作用 求奇出個英冠仔都做到
印象派以為佢防守差姐
其實walker出醜次數都唔少佢好多
TAA 後場傳波質素始終英撚最缺
佢一下可以by pass 逼搶
就算出adam wharton 佢唔invert 企係右閘位斬
起碼傳到個波上嚟先
你下下要比寧咸回後拎波等於廢佢一半武功
成堆人塞死哂係中間要球權
左路又廢既 比完脆皮下下都係回傳
除左Saka係右路硬爆睇唔出其他進功板斧
Saka Foden放棄其中一個啦
一定要一個速度翼挨邊而唔係呢兩個cut inside
中場taa唔work都要格硬出明奈+9+架啦
笑撚死
Kane自動會拉後
左右Foden Saka又自動搵中
中場Rice Bellingham又會後上
全部人撞哂喺係攻中位度唔知做乜
Replace 南閘先係最緊要
班球盲仲屌saka廢
其實英撚真係可以有兩套陣容
兩套啲人係可以夾得埋
但係依家 閘就將兩套嘅人一齊塞係同一套入面
搞到炒曬車

你有kane saka 依啲組織型就咪鬼出taa啦
相反 你係含 屈堅斯 哥頓依類跑得快d嘅 後上嘅 先出taa就比較啱feel
講真好唔鐘意Kane拉後,呢啲踢法中下游波就啱用
全能型中鋒係咁 而且的確係勁
不過都要隔離果兩個箭頭配合好先得
依家個個都創造性feel 冇一個埋門殺手
(講緊正選前面三個)
仲記得好幾球右路高波傳中
全部都斬去遠柱比Foden做乜
斬比傾博下好過
kalvin phillips 體型變到超撚細隻
好想知英國班fans點樣評價
垃圾

今屆啲本地白人 都心知 無期望就無失望
搵件垃圾話無人頂到佢
姐係話緊成隊都垃圾
屌真係嘥咗佢, 一係擺佢一係擺mainoo 是旦一個效果都好過TAA
之前揀人已經批死佢飛走麥迪臣會仆街
仲有班傻閪幫佢兜話麥迪臣差
依家個結果真係笑撚死人
而家就係零創造性
佢自己唔揀醉酒佬 怪得邊個?上場已經睇到有好多問題 例如科頓左路、taa中場 今場可以原班人馬一成不變 咁都唔可以怪佢?
公平啲咁講
粒粒星各有各踢
係英既傳統黎
雙特已經係咁
雙特年代我覺得勁過而家
而家只有前鋒贏(果個年代既Kane無而家咁全能)
無佐 比比鳥 成隊英格蘭即刻變垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞