南閘賽後記者訪問:我地冇Kelvin Phillips 嘅replacement

417 回覆
52 Like 8 Dislike
其實同雙特問題一樣

唔肯取捨
好似快餐咁
米粉/烏冬/麵
+
豬扒/牛扒/雞扒
+
菜/腸/蛋

而家好似頂級米粉+頂級麵+頂級烏冬比你食咁
Taa放長傳或直線
要快馬配合
殺卡,屈堅斯都可以

組合要有平衡性同化學作用
咁又j得出
英撚班波本身係球會都打開迫搶強攻有咩問題
今鏝 阿 利有邊隊唔係咁踢
中間又冇人hold到波 你縮到咁後 中間空位壓縮晒
前面放kane又打唔到快速反擊
呢隊野明明可以踢快又得 打組織又得
而家係擺晒啲唔夾嘅人腳出場 主攻唔夠快 組織又冇
數據上
51:49
差不多二邊
一隊英撚,一隊葡撚
都唔知排乜鳩陣
其實只要拎返走TTA成件事順好多啦
比零拉返後一格去中場, 佢覆蓋咁大唔會話唗咗進攻能力
前面個位比返folden自由發揮
左邊就咁搵返哥頓/艾斯去哨落下底夠做啦
又或者中場出明奈, 前面照比零, saka同folden輪流分啲時間踢
一樣好立體
夾硬folden放左邊又唔順腳, taa又冇作為, 自己攞黎搞
對面隻閘抽硬筋隨時舞到ankle break
講真如果今次歐國盃收皮可以換黎炒南閘 其實係抵既
人腳真係有 兩年後世界盃再算 到時比寧咸又再勁d真係帶到隊 或者有番d後防
其實打得幾好
大家夾慣夾熟 知你優缺點 咁打問題唔大
同埋taa係進攻踢6 防守返去右閘
進攻可以打多一個中場
不過如果係俾人打反擊 佢就一定返唔切去右閘位 要中堅補位
所以有辣有唔辣
人地無比咸同科頓先咁做到
以事論事
你搵個成季踢穿窿右閘 得閒踢上少少一格先叫好波
嘅打中場中 都唔出真係打中場中嘅
+9+ / 明奈防守,點都好過阿諾先
飯明顯做唔到單防
你前面兩件中場有上冇落 點踢?
youtube 球王片?做到呢樣嘢係咪等於識控制節奏同做得好攻守轉換?
永遠要出saka出波,真係好撚on9
仲要永遠單forward
Gopro用Taa打中場係有配合
最重要係左翼內切拉走對面右閘
再搵左閘overlap
盡量去發揮佢擅長既斜角大長傳

如果南閘要抄功課
最低限度要先解決Kane同Bell功能重疊問題
同埋要搵隻左腳落到底既閘
22wc輸比法國其實讚多 冇咩好屌
最多話把握力差d

而家24年同20年決賽一樣 贏1粒就縮 屌佢老母
原來條友on9唔係扮既
有泰歷米曹同Lewis Hall唔揀,寧願用下半季狀態差嘅查比亞打逆足左閘
21歐國盃決賽都係輸南閘戇撚鳩啦
但22世界盃都踢得有板有眼既
呢條友憑咩喺度呃飯食?
個個做主角
無人肯做配角
+9+廢到on9….
龜都不揀
講春咩
用飯+明奈/ +9+ 都要前面有人做波 左右翼只係想CUP 大位射 Kane 同 bell 又唔知點分工 bell 最強係入禁區 但又無理由叫最勁個射手下下退落來比波同位你入禁區
到你放哂班跑出來 但又唔係打防反下下U型式互傳
真係R撚爆頭
其實咁多年
都係贏一粒就縮
英人
有幾場阿諾純打中場,都係好閪,全世界要讓俾佢分波,但佢轉身派牌又好撚慢,補位意識弱,又唔撞得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞