試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (89) | 《全員回水中》大獲好評 | 《公開試當真》7月4日公映 |

1001 回覆
31 Like 66 Dislike
頭幾日已經睇到大部分戲個走勢 呢套埋單好大機會4-5百萬 有口碑就掂到7-8 唔會上到千
包場啦
紀錄係拎黎破 乜野叫無可能
然後分乜普通紀錄片 紀錄片就記錄片架啦
你最多話佢宣傳得幾好 咁佢搵明星宣傳有冇洗好多錢先
你話佢洗成千萬宣傳 然後得五百萬票房就話姐
就嚟每個post都要pin
如果公開試當真可以用新尺度嚟開一個香紀錄片嘅新角度,都不失為一件好事

同埋可以睇得出網絡宣傳,對於紀錄片嚟講都好重要
你鍾意鬧交你自己鬧飽佢
紀錄片票房低 唔過百萬根本就係不爭事實

講緊佢嘅宣傳係佢嘅誕生本身已經係個完全唔同背景 好難用普通紀錄片嚟看待 就算佢一隻字都唔宣傳 呢套上本身背景就一定高過傳統紀錄片 佢本身就係new form 所以我先話係不過不失 未叫得上合格 但亦唔係差
你啱你啱 勁獨到
唔係獨到 純粹講現況同個人睇法
不過見你跳哂制唔知想點
認真問,全世界計,以前有冇人曾經將YouTube 片整做電影,再正式放喺戲院公映?
如果冇,算唔算係開創先河?
嗱 公道啦 我都純自己見解 冇針對
但原來咁就叫跳制 不過唔緊要啦
你有你道理嘅 我出返佢先
香港近年一樣有普通紀錄片可以收500萬以上,只係香港上唔到畫
駛唔駛睇下自己之前講過乜?
之前就話內容同之前youtube片咁重覆至少都少一半fans入場
又話放完youtube再放電影至少跌幾百萬票房
再唱衰下套電影

而家見有少少成績就急住話係咩new form, 唔計傳統紀錄片啦, 有200萬都只係不過不失啦

把尺係按照票房收益而唔同
請尊重
呢個fans base 宣傳我認為真係要過千萬
不過各種因素影響 我覺得500萬叫合格
上面有人因為200萬所以好開心 所以我唔認同 但我唔會稱之為差 可以更好

足夠解答你未呀癲佬
而家又變到要收1000萬/500萬先得
笑撚死
之前明明話諗唔明有咩人會俾錢入場睇上過Youtube嘅片
所以啲場次少人睇好合理

乜撚嘢宣傳, 乜撚嘢Fans base咁勁要收1000萬呀?
你cap嘅圖我已經話會影響跌幾百萬 本身的而且確認為佢有機上千 你繼續發癲
佢醒 一早唔估實 依家就出嚟話本身估過一千萬
之後就咬住話唔直上戲院跌咗幾百萬所以上唔到一千
本身唔估起碼千 咩叫覺得會少一半fans跌幾百? 咪就係覺得淨係fans一半已經值幾舊 連埋街客可能有2,3舊 原本覺得可以過千有咩問題

亦有指出個問題 如果本身諗住上戲院 其實就唔應該上youtube
今年咁多人
連ivy so都有
可唔可以加番d校花校草
正 有Ivy so
今年陣容仲勁咗
真係 咁大壇嘢露吓臉都好
同埋佢地後生距離DSE唔遠 多少都有嘢分享
建議加返塊阿康嘅人形立牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞