試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (89) | 《全員回水中》大獲好評 | 《公開試當真》7月4日公映 |

1001 回覆
31 Like 66 Dislike
簡單講就係小氣又唔肯認
講到改變世界咁
平時就識講唔好咁上心
同埋修仔係嗰啲典型覺得自已係正確
就會assume所有正常人應該同自已思維一樣
一下覺得唔合理就會跳掣邊有可能咁blablabla
但現實就係百樣米養百樣人
有人鬧交中意爭論到底說服對方
都好多人會選擇沉默唔想件事持續落去
其實出發點冇對錯 但一旦上頭變得極端只會傷害彼此
都算 真誠嘅討論都話可以求異存同 和而不同
修仔反而care啲最無營養/人身攻擊嘅說話
我唔會話佢小氣 佢的確受盡好多不實指控 冇辦法以己度人
但真係要學識唔需要對任何事都上心
老老豆豆,叫ca波每日咬鳩佢咬到佢有一日完全冇反應就應該可以畢業成為新造的人
咁咪即係雙標囉,叫人唔好咁care負評,自己又咁上心,放唔低,同啲叫人唔好食煙啲煙民一樣
修仔隔幾個月就爆一爆,仲要佢爬得越高就越目中無人咁,可能將來脾氣會更差,惡性循環嚟

祝福你之夜被屌師兄現身

其實覺得修哥佢份人太敏感
有時某啲評論可能好mild, 但都俾佢當hater
咁樣草木皆兵,對情緒健康唔太好
NJai你都唔識
佢點只係得嗰晚搞阿修呀?
條柒頭成日陰啲陰啲 講少少係度扮哂無辜咁
信佢講野真係on撚79
坦白講 HSBC 係大客,聽日又有戲上,阿修隔左成日都唔出黎講幾句,商業上有啲大鑊 ⋯ 呢啲先係應該集中精神第一時間處理嘅問題
今日有出 ig post and story

https://www.instagram.com/p/C87nS4KBl-q/
擺埋自己小學成績表上枱都仲話無做嘢
明明就好小事
就係佢積咗好多情緒 一野爆哂啲心底話出黎 同五個老友呻完之後應承會改
有咩野好出面講
單野連啲19網媒都廢撚事報 嗰陣屌老母之夜個反應大勁多,係連登公海一向憎修仔先推咗幾個post,過多日都未必有人記得

最重要係佢之後啲行為俾人睇到佢係有改變 咁咪得囉
星期5英皇某間得一場
你係 HSBC ,搵左班人下星期搞個 show,無啦啦炒起上黎,就算係小事呢個星期都食驚風散啦?會點影響我個HSBC 品牌?其他潛在客戶點諗?點解要搵你唔搵東方升?

PR 嘅事就係無得當小事。
Siu4
講到自己好似喺HSBC做咁
原來全部係自己幻想出嚟
得罪講句,即係咁講,商業上既野又真係唔洗觀眾教佢地點做
擔心影響到票房多啲
票房本身都無大期望
加上套戲主要又唔係睇阿修
反而牙康再唔出嚟就真係有啲9kick
修仔7月7日仲要做⾼級舒壓專員
希望佢自己先舒下壓先
師兄睇黎你同修仔一樣都係高敏體質
最近的試當真=關注修哥心理健康?
一係就係佢地的打機片同埋JFFT打機片 可能有人鐘意睇JFFT同試當真啲幕前幕後的交流 但點解成個channel講JFFT仲多過講試當真本身啲藝人(校花草呀慈Ca姐呀etc.)
許賢全力谷套紀錄片合理嘅 不過講真呢個題材EA Exam上年已經講到依家 當然支持試當真的就點都入戲院睇 但又好似無咩好值得討論/追看的地方
所以最近睇試當真即係睇緊啲咩?
星期六幾點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞