試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (89) | 《全員回水中》大獲好評 | 《公開試當真》7月4日公映 |

1001 回覆
31 Like 66 Dislike
想問下有冇謝票場?

想同許賢影相
https://www.instagram.com/p/C9B4HIEvkM_/

謝邊場有邊個都會講
當時大概估過二百萬算好
去左咁多channel宣傳都仲叫唔夠力?我覺得channel需要系列本身同公開試當真都唔同vibe,無謂夾硬出
新開畫電影方面,高先發行、梁奕豪執導的紀錄片《公開試當真》繼優先場後,首天安排於48院映近百四場錄得逾3,300人次,每場平均人次在24左右,推算收入近廿萬。《公》片屬於試當真首部大銀幕上映電影,在優先場入座算是不俗,不過仍需待口碑散發,故此連同優先場暫時累積近75萬,繼後走勢需視乎周末發展。

https://www.hkfilmblog.com/archives/96094
有冇人知呢個成績算係點?

有冇填詞L當初走勢參考
一路睇套電影一路覺得
而家嘅豪腎比起當時fit咗好多
上網搵到啲資料參考下

第一日:
由金像獎新晉導演獎得主黃綺琳執導,鍾雪瑩、陳毅燊(ANSONBEAN)、葛民輝、吳冰、鄧麗英等演出港產片《填詞L》在昨日(3月7日)上映,於芸芸新片當中榮登開畫票房冠軍,累積票房近55萬元,成績讓人鼓舞。

首周:
香港期的電影市場不算熾熱,也令近期上映的港產電影在市場表現上也不不算理想。當中安樂發行、黃鐦監製、黃綺琳執導、鍾雪瑩主演的《填詞L》在開畫一星期後,在香港與澳門合共錄得約二百萬的成績。

大概一個月:
踏入第四星期,電影剩下約40場的放映,不過卻於昨天復活節首天假期錄得逾2,300人次,每場平均人次達56,不下於環球發行的《功夫熊貓4》,而推算收入則在16萬至19萬之間,為電影於23天累積達420萬,可望最終達至五百萬累積。
但係填詞L三月果陣好似無咁多對手
我地月頭有 Minions 同 Inside Out
月中有柯南
月尾有埋死侍
佢地打lol搵啲隊友好似好勁咁
https://youtu.be/6_tNku3B9gY
Discord見到 即刻有片
個鬥反應時間game好正

呢方面佢哋真係精英運動員
我本身諗住用熱唱吧做對照睇吓,但冇咩數據
新開畫電影方面,安樂發行、黃綺琳執導的《填詞L》繼優先場後,昨天於58院映近250場作正式開畫,惟首天僅錄得逾3,200人次,每場平均人次只有13,推算收入在18萬至20萬之間

公開試當真都可以aim 700萬?
填詞L果期邊有咁多卡通片
下星期唔cut場都已經偷笑
靠謝票場磨左好耐磨到金像獎攞埋獎再磨多期先岩岩到700話「回本」

試當真唔會亦唔應該咁樣投放去磨到700掛
成套戲既資出應該好難直接計但兩三百應該都算超額完成啦
有無機會提名最佳剪接奬?
我覺得喺宣傳上佢地盡咗力
我都想睇Channel需要,但呢個好似真係冇得勉強
BTW 如果收到五百萬已經算係大成功,希望可以甚至更高
同埋係純粹演算法派俾我睇,定係修發緊力,成個Threads都係公開試當真
死待基本上實爆 真係難搞
其他英雄片一定爛,但Deadpool冇得輸,如果撞Deadpool上應該死得仲慘
條片見到拍住先盡咗力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞