試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (89) | 《全員回水中》大獲好評 | 《公開試當真》7月4日公映 |

1001 回覆
31 Like 66 Dislike
游狗
係咪為左谷票房收埋左ea exam
睇完戲仲想對比返youtube版添
都幾大分別 印象中電影好多片段都未睇過
Haters cry a lot
全員回水條510會員片,510由頭匿到尾,如果正式拍果陣咁樣玩真係俾佢吹脹,但淨focus落佢度咁拍短片又真係幾好笑(歡迎join會員)
勁似樣
pk我完全分唔到
係,YouTube 版大範圍講考試,電影主題明確集中,抵YouTube有好多印象深刻嘅位,我都想喺電影入邊睇返例如阿康爸爸眼淚嗰句
都係鍾意ea exam多啲
對阿康成個歷程呈現完整好多
由花草跟開 睇埋當時每日ig update就更甚
依家有啲去得太快

最好睇都係許賢同腎媽
原版係拍咗九集其他人 大結局先講原來許賢係有心結所以先要拍呢套紀錄片
對比起電影中段就出咗 個威力大好多

仲有唔少篇幅係訪問康腎線以外嘅人
比較工能性說教 同主線冇乜連結

不過明白90分鐘入面
有咁特定嘅議題同觀眾去探討同影響
呢啲soundbite式訪問係有佢嘅用處
只係削弱咗個故事性
唔知套戲最後收唔收到500萬呢
老實講比起拍套試當真大電影 拍公開試票房可能仲高啲
喺Airside 見到牙影,真人好鬼靚女
而家用考試做題材 拍紀錄片

成件事意義向
Haters搵位攻擊搵得好辛苦
依家最主要咪用阿康冇出現嚟帶風向
多一條染色體嘅人真係個個一樣樣
其實呀康件私事應該好大鑊先一場謝票都去唔到
正式出街咁玩應該又俾人屌到仆街
簽得嘅校花都勁靚
咁梗係希望佢平安無事,順利解決問題
奇就奇在早排幫伍倫貢拍宣傳片
佢地都只係出呀發同許賢
明明呀康係伍倫貢學生嚟
搵埋佢做生招牌唔好咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞