試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (89) | 《全員回水中》大獲好評 | 《公開試當真》7月4日公映 |

1001 回覆
31 Like 66 Dislike
各位隨時準備做反駁隊
真 搞到身邊嘅人都好辛苦
建議你自己睇多幾場先都好過喺度吹將會輕鬆有幾多百萬
我反而好欣賞阿修咁嘅性格喎
牙修嘅性格就係鍾意嘅人會好鍾意
討厭嘅人會勁討厭佢
無中間
未見過阿修咁kick
明明以前啲回應係好到point好理性
但係琴晚好似係咁鑽牛角尖係咁爆
連老闆波嗰啲都咁上心
情況好似重惡化咗
你試吓俾人屈足咁多年
幾理性都會跳掣啦
原來咁嘅料咁嘅內容都值200蚊
https://www.youtube.com/watch?v=xCEvj9QgJ9M
《5**》(《公開試當真》電影主題曲)

主唱:Egg@ Lolly Talk / Ern9
作曲:Jan Curious / Sinnie Ng
作詞:狼少 Wolf of Chan
編曲:謝芊彤
監製:Jan Curious / 謝芊彤
Mixing Engineer : Lok Chan
Mastering Engineer : Lok Chan

MV Editing:何信熹
Graphic Design:貓工友

又要考 你又要驚又淆
大喊包 似係最忌阿媽鬧
人哋教 做錯當然要鬧打都無得拗
其實喊包 You make me proud

咪派膠 繼續挖新嘢玩餐飽
用Free Style就揸雙槍當大炮
未來靠 最癲Shit努力Chur到盡反咬
贏盡全靠 錯誤發酵

猛咁跑 5星星你仲要跑
你攞F嘅亦要跑
用結局再起跑
一起去跑 無懼社大開考想逼你哋拋錨
跟你跟我 再繼續爆
關咩事
Jeffery同床哥單野,根本就唔係直接切身關係,正常人睇到都覺得網上批評說話唔公道,或者都會幫手留comment反駁
但都唔會去到佢個level,好似抱唔到不平就世界未日咁,一定要做到底
反駁完,啲傻鳩唔聽唔理繼續無理取鬧正常人都會算數,move on/block臭,知道繼續講都冇用
佢就硬係要做到解決到為止,或者內心爆炸屌曬人老母只不過冇講出口,聽落似佢有強迫症多啲

我就純粹對呀修失望,之前就一直叫Ern9食左佢,唔好解釋
但另一邊佢自己成日強調食得落,冇放係心,顯示自己EQ高
但點知原來米仔講笑串佢,佢自己心入面就係屌臭緊,你識條鐵咩,你有咩資格講乜乜乜,屌你啦
正常EQ高唔會介意唔會放係心就唔會係咁既反應,而係床哥咁:係咩?哦,然後move on。或者米仔成日比人笑佢唐,笑佢弱智IQ77,佢琴晚都話內心就係覺得咪由你講,佢正常可以生活到即係代表人地笑佢既野係廢話。而唔係唔回應人,然後心入面屌柒觀眾老母。
(你可以繼續爆seed屌曬人老母,但唔好最後又出黎話辛苦,唔想害到身邊既人乜乜柒柒)

同埋琴晚個個都只係叫佢盡人事盡天命做曬本份就放手,佢不斷反駁咁即係放棄唔做唔理,會不斷問自己係咪可以再做多啲,佢個世界得0同100,聽到人好撚躁,佢自己唔肯放手,就算比佢學到點樣冷靜回應,佢心入面都係放唔開,最後積埋積埋咪又係開多次屌你老母之夜屌曬全世界,就好似琴晚最後咁,practice左點回應觀眾,床米講左成晚,最後咪又係爆seed屌鳩新monday。

係呀我知宜家有幾多人討厭你/失望都唔會令你開唔到飯,只不過係失望囉。

係咩?
希望佢真係學識唔好對每件事有反應,睇完真心覺得佢既壓力有一半都係佢自己產生比自己
我開始覺得修之後淨係開會員心事台可能係正確決定

我之前一直都覺得修收埋自己唔出謝票場好可惜,但與其下下攞個心出嚟講真實感受,之後就不停咁俾人質疑同埋批判,倒不如真係同班最close最體諒嘅fans分享就算

講真,每個月開今晚修你皮其實唔錯,冇必要受氣
雖然修話佢係有留意d 正面/好既comment,但而家得出黎既效果係佢主力focus係曬d 負面comment
即係99個鍾意你 得1個唔鍾意,佢就主力focus係唔鍾意果個,難聽d講 感覺當99個鍾意佢既人係臭四
佢會話佢睇到果99個
然後大家心諗,但佢淨係來來回回講果1個負面屈鳩佢
香港做生意連埋娛樂圈尤其睇結果,理撚你過程付出幾多,跳樓都由得你 ⋯ 呢套精英主義去到盡嘅玩法係廿年前香港賴以成功嘅因素,養到啲人閪哂,去到黃子華咁出 show 俾人直接笑俾消防員戴綠帽都要頂。

修哥個台直接對住十幾廿萬網民,起碼一兩成都係閪人亂 up 廿四又 9 信廢話,拍到好嘢又會索求更多,阿修唔睇開啲係無得搞噃⋯
主題曲同電影同一個水準
阿修 心入面有個 許文彪
估唔到當年戴住個假髮 "日日去鳩嗚" 既佢其實係咁介意人地點睇

試映劇場《伽藍特約:個世界唔應該係咁》|試當真
https://www.youtube.com/watch?v=3N1gd1zWeq0
人地胡子彤咪一樣臭朵
一樣靠城寨返身

講真都係用作品說話啦
你落場同啲hater泥漿摔角冇意思
So far 網上見唔到電影負皮影評

又有海關戰線墊底
hater唔夠素材支撐 觀感變得盲反(好柒)

豪哥係threads repost咗 笑死
點解張學友會接「海關戰線」呢啲柒片??
https://lih.kg/3729998

本身以為電影差唔多上
試當真Hater會係咁開呢啲post笑同屌

點知有海關戰線墊底
佢希望連嗰一個都無埋 但其實無辦法 呢個世界亦都唔會有人做到
就算古生為香港電影做咁多野 一樣有人反
不實既事 回應完 做實事就夠
NTR比人話呃錢 而家做哂咁多野出黎大家有眼睇 仲係要屌呃錢既就直接ignore 呢啲人你唔會改變到佢 但希望修仔你睇到會知 仲有好多人覺得NTR係抵買

Jeffrey單野我之前睇到都覺得好on9 佢知自己第一個po講得1999所以好快就解釋左係講時裝展而少collab單野
但都係比人拎返第一個po黎針對 話佢用努力去幫自己走音辯護

好多謝修仔作為一個藝人肯出聲屌而家啲歪風
但一個人改變唔到好多 盡左力就夠 總有人睇到 唔好比自己太大壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞