IB用家討論區 (12)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
IB 而家唔係俾 如果唔夠美元直接用港幣買?
但唔知實際點操作
ok喎
就咁買就得 美國佬會搞掂 自動幫你兌換

但如果大數目 (港幣50000以上) 最好自己兌美元再買 會平啲手續費
1.現金戶口

2. 有足夠等值港元,買就得
係wor,柒左

做咩事

唔知你
app入面有冇個位睇到筆錢用得未?
想請問下正股Margin warning 之後維持幾耐會強制平倉?
平倉係清晒我負個條數就會停定係會幫我賣晒所有股
感謝
A scenario in which a broker requires the investor to deposit additional funds or assets to meet the minimum Margin Requirements for the account. Note: Interactive Brokers does not issue margin calls. When the margin threshold is reached, assets will be liquidated. Real-time Margin Warning information is provided for accounts.
感謝
新開戶想問下佢唔俾我買ETF好似NVDL咁,佢話not meet the requirements to try complex or leveraged products, 但係佢d問題我己經set到最高咁濟,定係我靜係入左開戶個一萬佢唔俾我買
你買乜嘢ETF呀

當我想買NVDL,右下角係啓用交易,但係我入晒d野,又去account 個到set交易許可,最後都係話我唔會資格
留意返佢話咗俾你知呢個分類係complex or leveraged products
我知呀,入去account 個complex and leveraged 入晒野都唔俾我過
income試下填大一兩級 琴晚填今日都過左
通常幾樣嘢要過

1. 收入/資產
2. 投資目標/風險取向
3. 投資交易經驗/知識

有啲產品經驗唔夠可以用通過個測試黎補充
如果經驗唔夠/投資目標唔啱唔建議勉強
其實NVDL 要開複雜槓桿產品,但TQQQ又唔駛都幾R頭
我齊permission 無諗過呢個問題
要剌激IB有幣玩
成晚係咁突然load唔到咩事
收入寫高一級去40-100萬就過左
大獲… 點解ib唔識自動幫我港紙轉美金?
我應該要點做?
現金戶口先自動轉

孖展戶口當你借一日錢

一係你就自己唱完過一日先買
通常超過10% 就執行?
我呢排都within 10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞