IB用家討論區 (12)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
價格重要嘅咩
唔想用Hugo 公廁
打咗上去問ibllc 唔洗去做on9簽名 保障好似又多dd,真心問ibhk 有乜優勢
想confirm下, 本身係IB到click左入金100k,
最後唔想入咁多, 只入60k, IB係咪都識認?
之後隨時間個request會expire左?
你改嗰指令咪得lor 好似
我想問,當日賣左既股票,ETF, IB個"已實現盈虧"係會有數係到, 但點解係第二日又會變返0, 今樣睇唔到,由我開戶以黎究竟賺左幾多,蝕左幾多.
睇報表超級詳細
如果用app睇唔到?
sure, 仲可以揀html, pdf, 轉出去excel
仲諗住可以一開個app就睇到曬,好似牛牛,唔洗依家今,開完個app再要走去第2到load報表睇,btw,thx
格埋老虎囉, 個介面都係易用呀
呢d 行買債好貴
成日兌完外幣balance 會有零頭,例如
0.55 HKD
0.13 USD
負0.72 JPY

過幾日又會消失咗

其實個機制係點理解?
有冇話細過咩amount唔洗理?
有冇人知用供可唔可以一組portfolio咁供,淨係收一次手續費咁?

我整嚟整去都淨係睇到單一股票咁供

如果我portfolio有10隻股,咁我月供10隻啲手續費都好貴下
我前幾頁講過
好似5u內。。。好似係
我日日都有條數係自動換
thx ching
咁負數洗唔洗理
師叔你自己都講負jpy會唔見啦
好明顯佢仲係度我先問你啫......

美基
正負都齊自己睇
用家問題

人地design就係 你彈出去,就會disconnect。
到時你啲細路仔 唔小心玩你部手機,落錯訂單,以你個閪格,應該又會打上去IB嘈 真係難服侍
分成10隻股你買ETF仲實際啦….
想問下聽日美國假期,出美金會唔會有delay?
會…
on9仔你知唔知彈apps 係點
係直接close

你話有用咪有用
其他行一樣嚮落盤有多次交易密碼
可況佢係大約幾秒內重連
只係斷之前嘅野又冇晒
所謂細路仔一樣可以切返入個apps 亂搞

得啦 ib 最用比聰明人用嘅
我呢d 蠢人用嚟trade 兩下嘅組
你可以唔洗再覆
pc 版連auto update 都冇
世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞