[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
Apple Intelligence 最核心個部分都唔是用gpt4o

https://machinelearning.apple.com/research/introducing-apple-foundation-models
如果買水貨機就比你用到CHATGPT咁香港同大陸啲機搵鬼買
APPLE會比你偷到雞?
對Apple 嚟講
你喺香港定日本買機 有咩分別
咁又唔一定
就好似中國用唔到FaceTime,香港用到
EU用唔到iPhone mirroring,香港用到

有機嘅
否則香港機咁撚柒,左閹右block,都夠咗唔賣得
應付到中國,其他國扮睇唔到,話曬都話on device
我覺得Apple點都會包得件事靚靚仔仔
個個都有頭有面落到台
個客點諗就係個客嘅問題
唔駛係電腦登入

正式版fix核電bug
想問下大家有無開口訊即時睇?
我岩岩試下打比自己,一聽點解係普通話黎既
如果我唔開 口訊即時睇
用返原本既留言信箱就廣東話
點解咁古怪
Apple Watch 6 44mm 錶帶
Apple Watch 9 45mm 啱唔啱用

42/44/45/Ultra通用
多謝
到時睇評測,已準備外國買iPhone自用
外國iphone 用到 Octopus ?
可以 冇分
beta2係咪kaiboard 同速成都有啲問題?
beta 2竟然出現返萬年on9定位bug
個定位無啦啦會長時間喺左上角
要開Siri一下先可以解到
我部兩年半機齡13 pm 上星期開始有閃,但好彩而家又暫時冇事用到

我google相關資料,原來舊年已經唔少人爆 13p/pm 白mon災情,有批人用咗1年啱啱過保就壞咁癲,連登舊年都有人post https://lihkg.com/thread/3476031/page/1

原來我用咗兩年半先開始有事已經算相對好彩,可能因為我仲係用iOS 16.2? 我見有人講佢部13 pm 一upgrade到17.x 就一兩日之後變白mon,如果我而家upgrade到17.x好可能又真係會即壞

Apple啲QC真係差到咁...
咁又唔同, 基本上香港嘅connection應該都俾OpenAI block咗 所以就算Apple想俾香港用都好, 但講緊OpenAI嘅條款都唔俾
仆街 咁望遠一定側側膊成年唔update
關iOS 咩事
***硬件問題
既然咁樣都得
點解喂siri唔講喂 仲未開放俾香港
其實有咩實際用途productivity 上
我都唔知但係玩咗半日熄咗
成日無啦啦開咗電筒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞