[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
我淨係讚過有廣東話你唔好扭曲事實唔該
Game mode On/Off 分別

No background apps running.
Power Consumption: Game mode off 5.3W, Game mode on 5.5W.

Background apps: Taobao, http://JD.com, Weibo, WeChat, QQ.
Continuous message sending from background apps.

Power Consumption: Game mode off 5.4W, Game mode on 5.3W
同埋讚support舊機呢樣嘢之外
點樣係咁讚?
我終於明點解Pixel打手會係咁追住你 講一句就針住晒
上面答咗
既然屈到咁下個post就叫鈦愛samsung
睇班支那youtuber吹水podcast佢地估以後可能d大廠app自帶一個細model行自己ai 咁大鑊storage又通脹 到時真係要買1tb
到時pro可能已經出緊2tb
Apple 唔順手唔啱咪講,唔洗提三星
就係因為ram 度鳩縮俾得少,依家講緊分分鐘連8GB ram都唔夠用Apple 下一代LLM (之前睇過上到5B parameter已經8GB唔夠用)

用Pixel 講用Sony 講唔得咩?垃圾三星
任何On Device 細model要過到Apple 審唔係咁簡單

頭一兩年一定拖住你唔俾你阻Apple LLM 發展
https://www.youtube.com/watch?v=J7al_Gpolb8
呢條有得J Craig J足兩粒鐘
背答案就梗既做到c位 講錯咩都影響股價
你估Craig仔唔係讀緊稿咩
只係佢有落手做講例子/解釋既時候聽落有說服力多啲
Tim仔講完你覺得佢完全冇參與純跟稿咁解
Omg 啲app又食多左位
隻隻app都10gb咁濟
再加埋ai model真係想死
可能一兩年後Apple Intelligence成熟左就會拋棄OpenAI
到時OpenAI想俾錢留番係Apple Product都未必得
正常吖 有勁嘢唔通仲用啲廢嘢咩
呢啲cloud唔係驚俾人睇到 係驚佢幾年後突然執簾
支持share folder

依個好用
半通透 半降噪
問個白痴問題 用緊15 pro點解down 唔到ios 18
註冊develop acc
屌你
14 pro兩年機都唔比用ai逼人轉16 pro
依個都問,真心建議唔好升
唔夠ram
可能幾個月後已經唔見
睇吓會唔會過幾個Beta之後下放某啲功能
好似當年A12X最後有返stage manager
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞