[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
但係其實難用 因為佢冇得拉大
我喺個32吋Mon用勁細
Ipad 手多升咗ios18 beta2 ,大家手痕就唔好升住
會成日輕機+重新開機
最大問題係新photo app好難用
新不如舊, 唔方便又亂
已經用咗一排, 唔係唔習慣既問題
iphone / ipad 用第二日乜事都冇
不過都認同新photo app 亂過以前
禾想用新emoji
仲要beta 1排好咗下面啲位
beta 2又reset返
應該係慣性唻. 你人手 set 好晒嘅所有設定, 都會變晒預設,
我覺得佢應該起碼2個tab
一個所有相
一個係search 可以擺埋啲album/category入去
因為有時我知啲相係邊就咁碌就得
有時搵片或screenshot先過隔離分類
有時電話差住電又想用
銀行app?
WhatsApp 果啲唔駛裝多個app?
唉 搞到我地脫晒節
另一方面 姐係個app 好用到我地寧願冇新emoji 同swipe打英文都照用
為左唔洗裝多個app 同用銀行app 呢啲好似有少少本末倒置喺電腦用電話mon 去同人傾計完全唔會方便過直接用whatsapp desktop/app

至於叉電 一條夠長 唔洗個人去就條線既叉電線係必須
但連接果個位係未會縮咗入去少少?
同埋而家右上角成日㩒錯search
想select要拉上去先俾select
仲有iPad版要hide啲share edit掣睇張相先識full screen
有時入左房開電腦但部電話係廳,突然聽倒有message 聲咪望下咩事咪有用
而家又 telegram 又 signal 又 whatsapp 未必隻隻 message app 有sync desktop

同埋好多人間房差電位同電腦距離都有幾米長,冇人會為左差電可以拎住部電話,整條四五米長線棘死自己的
App store想轉日本區,信用卡資料係咪一定要用日本卡?以前轉過一次成功過,而家就唔得
Yes
另外之前 香港出嘅JCB卡都得 (而家唔知)
又或者係Apple jp 買gift 卡送俾自己增值
我轉用咗依個方法
唔係人人叉電都喺張枱附近
再者
有時用開電腦做嘢,就會想繼續用電腦
唔單止淨係WhatsApp
好多手機app電腦都冇 淨係ig 都冇
而家可以喺電腦度睇到係方便好多
File或者相 想機過機都好方便
唔使AirDrop唔使iCloud
我個transcript 都認唔到中文
希望B3會得
睇咗條印度仔嘅介紹片
Select同search一時一樣好亂 快手實禁錯 同埋啲制好近又細粒
Pinned collection係咪上半swipe果啲大圖?同favorite有咩唔同

https://youtu.be/3Lw8iPjguyQ?si=-pHVPD3w5zQ90d2F
冇野喇睇到
當我冇講過
iPad 螢幕輸出有無得好似MacBook咁cum埋左都用到
而家咁樣反而想iPad都有呢個iPhone Mirroring有得touch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞