[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
個價去到Quest 3 level / Quest Pro先講

幫埋休斯講: 牙chok係咁讚Meta Quest 變咗Facebook盲粉
話哂都就黎開賣
點都要宣傳下
博你啲人買
今日German料話
整緊普通版vision $1500-2000
想25年尾出
Vp2 就26 27年小修小改
已經無咩功能, 再掩可以點

Chok巴今日有冇喺現場?

懷疑條片中有你
只係隻飛鼠
Cut外mon
轉膠殼
轉普通頭帶
淨係呢度應該平到一萬
淨係呢幾樣唔夠1萬啦
得外mon最貴
好似要同A系cpu
或者要連住iPhone 用黎process 啲task
搞下搞下成部meta quest咁
但賣1500
又要氹果粉落搭先得
ios 18 睇留言信箱真係幾方便
唔計transcript
香港用到voicemail ?!定有分咩台...
呢個而家都有
whoa 今晚有beta 2 喎
apple 整到好似好勁, 但9成用家只係想攞黎睇片

佢果d 乜鳩facetime, 雙mon, 屋企放十個mon, 張枱捉棋 就算la
唔通有人會起身戴到瞓覺咩
我覺得又唔可以因為九成用家淨係想用嚟睇片而講到其他功能冇用
如果咩產品都淨係講睇片嘅話
電視機/mon應該要好賣過哂所有手機/平板/電腦
2樣野黎, 電視唔可以周圍拎, 同埋當初出smartphone同tablet, 市場已經好ready

同埋上面只係講緊呢個年代ONLY
10, 20年後可能VR 又平又輕又可以當眼鏡戴, 到時咪用黎做乜都得
可惜apple個定位, 依家係唔知想點
其實VP個定位算清晰
就係將一堆平時會喺手機/平板/電腦做嘅嘢搬上個headset做多次
不過現階段重+價錢貴啫
重+價錢貴唔係「啫」啦

如果大部份人現階段需求只係睇片, 佢3萬蚊, 外加一d 好少用既feature 咪無人買, 市場定位策略已經輸左

重就更加, 做唔到一個舒服既重量根本唔應該出
如果當初ipad 係十磅重3吋厚, 然後話佢定位好清晰, 你係咪都接受
如果淨係要滿足依家啲人淨係想睇片嘅需求嘅話
以後咩新產品都唔洗出啦
連AI都唔洗諗
加大部iPad到15寸直到永遠就得
甚至你大讚嘅Tab S9 Ultra都唔洗搞咩dex
反正九成人都係睇片得嗰一成會當電腦用
唔搞dex慳番嘅研發成本/配套仲可以令部機平多幾千
所有point 提出哂, 買唔買大家自己考慮
點開?
冇話不唔不智既
有啲野有需要用就要買
更何況如果要等,你都要預最少十月先會收到部16黎到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞