[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
香港區冇得用 AI 係跟區定跟機? 如果香港買機拎去外國用唔用到 AI
通常Apple 都直接出部閹割版比你架啦
唯一缺點
仲要用6字頭

Samsung淨係認到2/3字頭spam(reported by user)
其實safari啲播片係點運作
我以為全部都係強制用apple個video player 但呢排用唔同網站睇波發現好多花樣
正常player有得airplay有得拉進度 有啲閹咗部分播放功能 有啲airplay變咗播歌 有啲食唔到airplay淨係可以screen mirroring上電視 啲支那xx體育網直頭冇得full screen
拉到佢條麻煩bar但好唔方便
而家冇人答到你
今年終於唔牙膏
全線a18 8gb ram
香港應該有AI用,港版官網已經有AI介紹,不過同預計一樣冇ChatGPT
https://www.apple.com/hk/apple-intelligence/
未正式發佈都唔好咁老定
如果係真
A17可能成為唯一一粒唔存在嘅chip
可能九月無端端會爆部A17 8GB ram嘅iPad mini出嚟
即係冇AI用
不過iPad mini當初係用最新chip
我覺得如果mini用A17+8gb ram
Apple就會announce A17都有AI用

之前唔提係因為根本冇機用緊A17
唔會出A17啦 N3B
普通16都用A18係全面轉N3E
但出年12gb
A17 pro
點解airpods 咁好賣
apple 都唔更新快d
好多嘢都解釋唔到
例如點解Apple Watch每代更新咁少嘢但都堅持每年更新
有冇人beta2啲icon冇晒
股價囉
Ultra已經示範左黎緊aw 會點樣3年用同一個殼然係小改
今年咪話會出囉
平版呀馬
我覺得傳說中watch 10會大改其實已經喺ultra 身上完成咗
15pro 舊年9月一出即刻買,依家覺得啲電去得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞