[月經] iOS集中討論區 (256) Apple In鈦ligence . AI

986 回覆
4 Like 8 Dislike
有諗過

諗過令你地換新機
梗係有諗啦
Ai 係換機潮
蘋果pro機功能擠牙膏咗咁耐冇新野
終於等到仲唔推你上pro?
又真係唔會冇
佢整粒A17 pro出嚟

15唔係用弱版叫A17就知咩事
條傻狗見人就吠自己用緊小米
15係 A16
又話自己用pixel重來冇見叫佢post LIHKG cap圖
Apple 用三星零件
冇data 點知 冇data 咪變purely personal opinion
Reddit都有人屌
變咗跟region> language
ios 18 beta版好似有系統數據bug, 個memory會keep住增加
暫時覺得最好用都係writing tool , email 同 整理notifications
希望佢地會cut 咗某d 功能令到AI 可以放到落舊機到
Apple Reportedly Suspends Work on Vision Pro 2

https://www.macrumors.com/2024/06/18/apple-suspends-work-on-vision-pro-2/

專心做左入門版先 但又可以平幾多先
始終唔多用途 價錢平先可以吸引人當玩具
起碼都加大左user base 先啦, 依家成3皮野, 仲要幫手試伏 debug, 點買得落手
可能一開始其實應該用平啲嘅料/普通嘅spec做vision
做起咗先搞pro玩分級

不過算啦
呢啲嘢唔到我地消費者/用家諗
Agger,一開始平平哋好似iPhone 同iPad咁幾好
時機成熟嗰陣就可以整部Pro版
https://www.macrumors.com/2024/06/18/logitech-keys-to-go-2/
好似買衣隻keyboard 俾部M4 用好過
冇trackpad冇咩意思

Magic Keyboard咁撚貴+重我都照買
好大程度係因為個trackpad
我諗佢一開頭想扮勁
同meta rayban 果啲分開啲
同埋又要整出面mon 隻眼
本身成本都貴所以咪要叫pro

但佢冇諗過冇人買就冇dev寫apps
所以宜家又衰咗行番原路

HomePod 已經柒咗次
做到咁勁收咁貴係冇用
今次都唔學精
Edwin收入會大減,
過大海睇佢,唔知有冇廣告錢收
18個 app require Face ID用用下覺得好撚煩,
尤其是係相簿真係有好多野 link住
個人覺得關 DRAM 事
畢竟佢要機內行 llm model
iPhone 15 先得 6GB ram
無計啦硬傷
想問下iphone15pro,拍片啲色正正常常,但同一個位影相就會偏黃,應該點樣調
拍片:

影相:
有冇人iPhone 個MON 睇睇下嘢冇啦啦閃陣白光?
好恐怖,比佢嚇咗一嚇,
而家重新開機再充完電又暫時冇事,但都形住佢隨時某一秒又會突然閃嚟嚇我

我用iPhone 13 PM,兩年半機齡
最慘係衣家既apple用平料或者普通spec佢就做唔到wow到人既效果(其實衣家呢部pro都未必係好能夠wow到人了)

普通話片,慎入,但都覺得好岩就係呢部機比到你既興奮唔好話14日退貨期,可能3日已經夠你想退貨

https://youtu.be/pluFnSwxzIU?si=ejhalQzo7ka504WN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞