[All About 18] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
真 我地見到自己嘅球星比人discredit 幫佢地圍護都好正常,咁樣就話我地氣焰大

未打之前佢地先氣焰大 又話西強東弱 西岸一定贏 賽連playin 都打唔到 靠對面傷 雙j choke 淨係靠white

屌mitchell 有打咪又係贏咗兩場輸一場 haliburton 有打果兩場咪又係贏 成個playoff 最易打就係小牛

不過而家個風向開始變 佢地開始屌luka睇到佢地咁現實其實都幾好笑
啲寄生球迷係咁現實咖啦
小牛區入面既人好正常
唔夠佢老母個鮑黑啦
14 年 網我以為有機
regular 殺哂foj 火
可惜

另外個年jeff green 帶隊有場regular 0角度3pt絕殺火又係有印象
G1 KP 打爆咗牛仔,FB 已經見到人咒佢
結果。。。
希望聽日班仔4:0 champ到
意義大過輸一場返波士頓冠
至少有返啲含金量先
繼08年之後好快就可以準備迎接新一批勝利球迷
順手問下呢度既ching 有無打開波?
我見第二度好多人原來唔識籃球
基本戰術概念規例都無就係度亂屌

屌唔緊要起碼要有返少少墨水丫
點係打手blocking foul都未識就係咁鳩叫8打5
如果總決同分岸決賽都橫掃將會係歷史第一隊
同埋多一場就會多咗不穩定因素
唔好講話咩想主場奪冠呢啲痴線嘢
一陣比人comeback 就大獲
我就係當年嘅勝利球迷
咁你呢排三分一定好準
聽朝8:30
約定大家
求神拜佛嬴波收工
幻想緊老佛爺拎住冠軍
配埋個好撚nice嘅笑容
就有啲感動
幻想埋JT拖住Deuce拎獎
今年綠軍呢個champ嘅含金量係偏低 咁講其實唔係貶義 含金量低亦唔係等於唔實至名歸

其實綠軍今年同上年金塊有啲似 金塊最後兩輪係打8 Seed 但分別係咩呢

第一湖人係full team上陣 所以最後金塊橫掃啲人至少都會見到full team真係唔夠打

睇到呢度你地可能會話咁今年啲對手主力受傷又唔係塞可以控制 但做強隊就係會好多challenge 而且出現過含金量高嘅冠軍隊自然會用佢地黎比較 只能夠話綠軍今次有唔好彩嘅地方 明明季初已經獨領風騷 去到依家3:0都咁多質疑。。。。。。對我而言如果唔係有人話Jimmy Butler打到嘅話會佔上風 呢啲咁離譜嘅說話 其他啲批評或者字眼話有得打我都唔會想反駁 我個人諗當然係熱火full team都唔會威脅到綠軍啦 但冇發生 / 發生唔到嘅事 佢話有得打咁佢都冇錯

第二係上年金塊大佬展現出unstoppable嘅表現 一支冠軍球隊當然會期望個大佬係最sharp嘅一個 可能有人會話04同14冠軍隊都冇一個特別係攞好多分咁 但比立斯同啞狗有冠前只係個年度陣容邊緣 甚至都冇 所以hater又好中立又好 對譚仔嘅失望或者抽水都合理

最後想講依家打緊Finals唔講譚仔同啡 就係講當值啦 有時我見有人講綠軍唔好或者譚仔點樣點樣 我都會諗佢係咪盲反 但如果唔肯定我都會當佢係認真討論

好多冠軍隊都係有好多人屌 睇開啲啦
睇完頭幾句 唔洗睇名都知邊個
生生性性
好緊張 可唔可以彌補咁多年行錯過既路就睇今舖喇

Let's go Celtics !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞