[All About 18] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
比起今年champ
我更加想係09年back to back
或者10年game 7 win rondo fmvp
同感
Rondo 出唔出黎教下譚做主控
經歷過GAP
Shaq
KG PP換未來
IT4
榮狗
Kemba Walker

兩探花好似終於都修成正果(?)
希望係好嘅開始
黑暗期經歷咗好多過客球員
雙J一路睇住成長終於捱到接近champ
咁就16年
除咗出名既RR AB Jeff Green 希活 Rozier
中間仲有好多印象深刻既過客
mid range好準既Bass
攞過player of the week 既Jordon Crawford
防守專家Courtney Lee / Crowder
榜眼Evan Turner / 長人Olynyk
以為打得起既肥仔Sullinger
以為執到寶既中鋒夢路

咁就十幾年
真係好多
同埋早年果堆大部份都淡出埋聯盟
Bass Sullinger Jerebko Turner ab0
而crowder olynyk依堆都開始近退休
D回憶返晒黎

原來Tacko 都28碎了
16年playoff Amir Johnson對鷹隊阿佛
17年It 52分 ko做mr game 7
18年以為雙J有機會贏到騎士
點知一等又等咗咁耐

Champ咗再數
Reply完發現成班老餅想當年

早排d紀錄片
我一條都唔敢click 入去睇
當年賣咗兩老 以為789係未來
再到得返ab0 pick到聰明
以為新後埸雙槍
你咁樣 。應該計埋我明同雙Will落去新史
threads嗰班犢迷比人屌到開花
曾經以為榮狗拍希活會搞得掂
好多都以為打得起
最後都係過客
有時覺得Ainge pick rookie既眼光好麻麻
當年都幾鍾意Jerebko同Turner

屌就連近代嘅Theis都好似好耐咁
聰明同雙will全部自己pick自己養大
如果22年champ到意義真係好大
但歷史無如果
要計㗎
我明Dpoy
仲要計Theis
仲有Enes Kanter
Ainge pick埋啲undersize
Marcus morris呢個人嚟咗我菜都進步咗好多
Jerebko今次有係IG幫我地打氣
Turner真係少帥救返
仲去咗拓簽7千萬夠哂養老
KO 成日想佢返嚟fit哂5 out
懷仔衰唔減肥
Theis同JT 玩pick好Q正
後尾比裁判ban哂
都係個冠到手先再講歷史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞