[All About 18] NBA Boston Celtics 波士頓塞爾特人討論區 (21)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
其實我覺得最主要問題係冇需要同出面嗰班人坳要入既總有位入,Tatum打得好唔好大家有自己把尺黎度

作為16年fans ,我淨係想champ
明白你geh point,都認同Tatum可以再打好d,今日好多layup都炒,搞到拉唔開分數

但同時會諗,依家佢哋目標係Champ而唔係FMVP/MVP,你睇吓隔離Embiid 比佢恨到個MVP,但瘋狂比人恥笑佢連東決都入唔到,又睇吓湧Klay 4 冠串咀串到依家,就知Champ係世人眼中點都勁過MVP
今場最尾 雖然lead緊5分 幾驚佢choke走呢場
好在有假期加jb
其實引戰引得最多就係寄生球迷
反正完咗series 就拍拍籮柚走咗去 扮下嘢引戰幾爽
前年對勇迷同今年對牛迷都冇特別感覺
係嗰啲趁機幫榮狗洗白同反盲狗就一定要屌
假期同白守PJ過半場個下勁到
Lm
其實咁講,譚嘅技術同能力去到而家呢個地步,算係叫做way beyond expectations,譚入聯盟個評價一直都係下限高,上限低。
聯盟邊有咁多superstar,我唔覺得又有幾多球員有譚嘅待遇,又做到咁多嘅嘢同埋行到咁遠

不過咁譚嘅shooting同layup係需要改善,但我覺得會有部分係防守4,5號位同埋今季增肌嘅影響,令到肌肉無咁協調,如果跟住幾場可以爆到,同埋champ到,就會break through 到
今季ig media team好多po嘅design都勁高質
天賦有限,真係要啲時間養
之前啲人仲笑佢100個TO,依家靜哂

球隊經常改變你既定位,成日走出舒適圈
自然打得唔好,最直接就係公鹿既假期

當然進攻差係事實,但依家爭冠最重要
如果呢個方法係Work,咪頂先住
有咩需要進步,咪休賽期再練
至少譚既可塑性係有,相反見住Luka
場場比人點名打,又係咪改變到呢
觀點與角度問題
落到場出幾次手發覺入唔到波咁都冇計
咁咪臨場調整走去打合理波囉
成件事就係咁簡單
咬住佢命中率低有咩用?

反譚放大命中率低
撐譚放大助攻籃板防守
一開始就企喺負面角度睇譚嘅話
就無謂講咁多廢話幫公海講說話
傻譚今埸drive in 29次
Regular得9次
https://x.com/yourmandevine/status/1800153434731200753?s=46
佢今日勁肯鏟
而且好多時都係一步就過
只係過完一關 前面有多一兩個協防招呼佢

平時鐘意企死條3分線
有咩就step back sides step pull up 3
今場明顯落咗order要佢多啲突破
其實都決賽 又冇乜重要球員缺陣 東西各自跑一隊波出黎 我先唔笑乜班人老早已經要出黎話西強東弱 咁理論決賽就係水平高既對決

溜入東決又話溜好廢 而牛入西決又話其實冇得打

拗譚其實叫打得廢定打得好 用輸贏去反映都公道吖講真 不過係有班人見到牛輸就轉口風話菜五星大隊點打都贏姐 如果佢地喺finals未開打之前都咁一致咁講就唔同

反咪反 絶對唔覺得今年有幾含金量低 你話隊波五星?fine so be it 球迷唔會唔欣賞後面有人砌好同tune好隊波

再講隊波人腳勁都要互相磨合到 呢樣野從來冇人比credit 好似前世冇見過組巨失敗咁
上兩星期西決到final開波前果排
公海基本上一日爆一個Po
而家到final靜咗好多
仲有講到尾就係譚6/22 所以啲人覺得塞唔值得贏

我想知如果假設G3 PJ入40分贏波 d77 ki手感唔好 係咪又會同一標準先?會唔會笑佢地比人carry啊?
根本已經去到一個地步係冇野好屌
就屌譚垃圾 搵佢嚟出氣咁款
Lm
@猢 @網 @艇 @腸
到佢命中率好有籃板有助攻有防守嘅時候
就開始屌佢射姿差/眼神散渙/霸氣不足乜乜乜
再唔係就係直接無視開始講奧運

都係嘅
咁多一線球星提早完季開始進入國家隊集訓
宜家睇佢地谷住谷住幾撚爽
主要係佢地鍾意個啲入晒去得番譚同假期仲要返工佢地緊係唔抵得
連登仔最愛
LBJ Curry MB 士官腸 Luka Kai AE
呢排先發現原來假期個樣咁cute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞