公務員加薪 華員會建議低層加薪5.47% 中高層劃一加4.32%

606 回覆
90 Like 212 Dislike
高層人工本身都唔算好高
宜家加多少少都唔俾?
好多公務蟲返工時先上連登
高層都加4點幾,傻撚左
應該加99999%

公務蟲都係社會吸血寄生蟲
唔抵得既話你咪俾心機考上高層囉
垃圾
你於XXXX年X月XX日致教育局的兩封電郵收悉懷疑XXXXXX中學管理層於招標程序違規。 

由於你在其中一封電郵內所提供的相片與學校的日常運作及內部事務有關,有關學校已推行優化學校投訴管理安排(優化安排),根據優化安排,本局會在取得你的同意後,將你提供的相片及資料轉交學校按校本處理投訴機制跟進。請你填妥夾附的回覆表格,於XXXX年X月XX日或之前把填妥的回覆表格透過郵寄(地址:XXXXXXXX道XX號X樓XXXX學校發展組)或電郵(電郵地址:XXXXXX@edb.gov.hk)或傳真(傳真號碼:XXXX XXXX)交回本局,以便本局跟進。若本局於前述日期後仍未收到你的回覆,本局未必可以就你的投訴展開有成效的調查。然而,本局會按既定程序,在不透露你的個人資料下將電郵內容轉交XXXXXX中學備考/跟進。

呢啲就係叫做

薛影儀搽太陽油
如果係 係咪可以加10%先
醒起華員會早幾年唱反調比公務員圍屌
又係你件講就凶狠做到有碌撚
俾你講埋時間地點約出嚟見過面,你最後又縮沙

咬蟲呀,係地人黎既
唔跟嘅話就會出現point 33高個point 34
你心地都幾撚差
游學修真係講得好岩
後生仔讀緊u嘅去日本,4、5十歲月入6位數高級公務員又日本,唔怪之得日本淪陷
根本成班友就係諗緊點洗埋政府剩低嗰啲財政儲備 橫掂洗晒之後都下屆政府
年年都係中低一齊睇
高跟返自己低果個,33 34再調整
依家高痴去中果個point,計完出黎粒數實用多左錢
差得過你地班撚樣
話自己帶領香港
搞咩衰咩
財政赤字經濟民不聊生仲話要加士氣加人工
咁你要轉工
真到無得再真
有班真心返工勁得閒
關你撚事咩
講到咁易做你唔做公務員?
定你考唔到呀垃圾
世界大戰即將開始
政府呢一年除咗搞到財赤仲有咩政績要加佢地咁多人工? 垃圾袋徵費?
做保險狗有咩資格話人
咪又係社會垃圾

最後你宿左去你老母個爛奧閪度?
赤字千幾億,庫房得返7千億咁大把
咁都加人工,庫房啲錢仲燒到幾多年?
保險精算交過十萬稅冇資
你地公務蟲搞咩衰咩好有資格話加人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞