公務員加薪 華員會建議低層加薪5.47% 中高層劃一加4.32%

606 回覆
90 Like 212 Dislike
個人支持加夠43%

係連登仔眼中HKU,劍橋讀出黎都乞食
神科
笑撚咗
一個生命科學,環球量子金融,物理數同法律系都無就知好打有限
楊振寧,高錕, 祈耀年,Dr. strange個啲會唔會做AO?
有料嘅就會有自己嘅專業同事業
洗鬼做行政野以為自己係天之驕子
係中共既全面管治之下,你俾Elon musk 同 bill gate 入去做官都係死路一條

名牌大學+成績好嘅人畢業走入去香港政府做,正正反映咗香港政府人工完全係overpriced.... 公務員係執行政策既機器,絕對唔需要一啲咁勁既人入去做,一個社會洗咁多錢培育一個精英,最後入政府做公務員,簡單講就係浪費社會資源
屌你都係唔明
bill gate elon musk呢種人係唔會做ao
其他叻既人唔做AO都唔可以得出Ao冇料到既結論既,每個人叻既位唔同姐同埋行攻野包埋文筆同決策。
唔直接對客都叫呃呃騙騙
顯得你好撚無知
咁仲值得加人工
唔敢想象比Elon musk 管理香港會點
會唔會港幣同狗狗幣掛勾
但係拎Dr. Strange 出黎係咩玩法唔係虛擬人物黎架咩⋯⋯
精算下線你個低能仔做倒先算喇
我支持所有公務員加薪43%,to the moon
公墓員…完
冇人想知你工作內容反正都係過街老鼠
得啦得啦返去爆數同比多啲正能量人啦,幫人咁開心
唔知又鳩up
零成本鳩up既公務蟲咪就係你呢種
咩都唔識又要浪費社會資員仲話要加人工
文筆好都可以攞嚟打飛機
你要講文筆 大把律師樓啲師爺仔文筆仲好
ao有份做咩決策
決定東部戰區幾時軍演?中大 全國會議幾時舉行個啲?
唔係世界第一都可以勁
馬拉松跑第二都可以贏你十條街
正正for你呢類垃圾

佢地覺得屌佢地既都係因為垃圾過佢地考唔倒先眼紅

講多兩句又叫人貼入息證明屈人地公屋

到貼埋入息證明佢地又要你post埋公司名,屋企同車

但佢地班垃圾公務蟲就咩都唔駛貼

佢地咁多ff咁話真人見面做埋家訪

時間地點佢地定埋

最後宿沙仲無恥咁笑返你真係現身

仲要唔理人地咩工種就攻擊人哋個行業差

公務蟲就係咁垃圾

講就凶狠做就碌撚
問題係而家馬拉松淨係去到渣打10k攞紀念品情度 以為自己係全馬選手呢
其實依家拎煙有晒ao profile
勁唔勁唔係你一句就可以否認咗
文筆好都唔可以打飛機學歷又唔打得唔係讀你講果幾科就比你講到冇料到咁,唔怪知香港搞藝術、搞設計要乞食
我返工係了解風險同條款,計好條數幫公司賺錢

幫人帶領香港留返比你班偉大公務員
你地呢十年幫左香港幾多?

恆指,樓價, 人才, 外資, 民生, covid應對, 各行各業下行

到最近搞event搞政策

美斯, 王子, 環保放煙火, 走塑, 垃圾袋, 包物資, 激光劍

幫人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞