公務員加薪 華員會建議低層加薪5.47% 中高層劃一加4.32%

606 回覆
90 Like 212 Dislike
咁你max 我仲有得跳 你叫唔叫加人工呀
咁都叫混淆
根據呢幾年嘅經驗,我仲以為呢個會實會話叫現職唔好加共渡時艱,以保障退休公務員長俸跟通漲加足
游狗都講過
班人唔係為左正義
只係覺得可以整得死果d人所以咪整死佢
連登講財赤只係想公務員減人工
乜野同上面大陸公務員睇齊
乜野請埋D垃圾
其實冇乜邏輯講到好似真係唔關自己事咁
成日拎果幅示範影片GIF出黎鞭屍...

上班台都唔少繼續加
貼下稅單先講啦
成班垃圾, 蠶食香港資源
https://www.legco.gov.hk/research-publications/cn/2021in11-monitoring-of-civil-service-performance-in-singapore-and-south-korea-20210526-c.pdf

你自己個立法會都幫你地數人頭,
2020年
新加坡 人口5.6百萬,公務員8萬5,
香港 人口7.5百萬,公務員17萬7,

人地國家級行政。香港一個城市。根本有一堆架床疊屋既編制要縮減
無你咁on9
上年交緊100k稅
弱智仔

分分鍾連稅單都未見過
新加坡政府的打雜位係搵外判做
香港政府會請一個perm staff做
新加坡有無人敢反對政府?
人地勞性強
政府叫新加坡人做野/罰錢無人反抗
香港公務員做customer service多過做實事
香港人犯法重聲大夾惡
100k
我未max都交2X萬
做上流寄生族做到你咁有自信真係第一次見
靠寄生係我身上先交得出稅仲大大聲講
you are under my knee, remember that
我又唔介意一入去直接max pt
寄生係你身上一早餓死啦
我一個月洗錢多過你份量
你份量我都有份出架
做上流寄生族都做到你咁有自信
新加坡面積幾多,香港面積幾多先?
果d就唔洗計,18區唔洗放人係度整路維修同設康文處辦事處乜處物處幫市民做野
點解次次aco加幾舊水人工都令連登仔人中之龍咁激動?
條傻鳩正宗九唔撚柒搭八
終於知點解同事之間人工係機密
知左肯定日日互屌,低人工果個直頭hea做
弱智類比 真係單細胞生物
加稅懲罰留港撚
支持加高層 減中低層人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞