公務員加薪 華員會建議低層加薪5.47% 中高層劃一加4.32%

606 回覆
90 Like 212 Dislike
邊個話我係公務員我有講過話係咩?
文筆又大把人好過佢
東部戰區幾時軍演佢又話唔到事
巴克萊 高盛開會又無佢份
咁勁係邊先
幫人幫到搞咩衰咩唔係你負責
淨係要士氣同加人工關你事
不如你搞清楚左公務員同問責官員既分別覺、再者我從來都冇講過我係公務員
我不嬲一開始都講緊勁學歷,你係咁講工作內容
痴尻線講到下至ACO上至AO都可以做政協你諗清楚啲先啦 公務員大極都係聽局長支笛 但局長都唔係公務員
政策*
狼過華秀隻狗員會

財赤?唔派福利咪得囉傻閪 用私人公司同政府比
咁轉返閣下係鳩up零成本得未?

閣下講野仲好撚客觀

鐘意攻擊反對公務員全面加人工既留言

仲要擊留言者行業但又唔睇清楚人地做咩工種

你地班撚樣轉個頭就話自己唔係公務蟲

屈人地住公屋搵得少先會眼紅

到人地貼完入息就要貼埋樓同車

都話不如直接約埋做家訪

比你地定左時間地點邊度等

你地propose時代8點,最後我等左20分鐘

你地就no show,仲要無恥話人地蠢

簡直痴撚線
網上既野你都信, 你其實都真係幾蠢
美斯班官員同下邊班公務員唔拎合約睇就黎搞宣傳?

環保署班人唔係公務員?

重申我支持抵層公務員加人工同跳point

係反對中高層 同 高層班寄生蟲加人工
專業兒子隻畜生入左嚟未?
咁美欺都好廢下
咁double standard 直接顯示倒幾無恥

我講左就會做得到,呢d係作為人應該要有既條件

好似班公務員淨係話士氣最緊要,做得唔好唔關佢地事

唔理社會環境,政府財赤淨係話加人工
又係你隻自己發誓發到全家百病纏身既垃圾

樓上講緊你呀

零成本9up見人貼自己唔貼

約出黎真人驗證,時間地點比你定都no show

無恥垃圾廢物

另外又話block我

你係咪思覺失調?
低層加5% 咪姐係加幾舊水
連登喊打喊殺咁着緊開幾十個post
一隻幾舊水 十幾萬隻就幾千萬一個月架啦
答左你我好清楚個分別

就係搞衰左就唔關公務員事, 上邊舉左實例

得唔夠士氣要加人工係公務員你地自己負責

另外你叫人搞清楚你要既野
叫你搞清楚保險後勤同 中介有咩分別又話唔關你事

你呢種人就係雙重標準

輸打贏要

唔知你真非公務員定係公務員喇

但你的確好有公務員既作風
隻狗係咪入左嚟見到啲reply no.係咁跳
隻狗上次撚佢約出嚟時代廣場,點知佢比我撚到真係出左嚟EQ低到
你件無恥垃圾
我揸車出去等一陣, 見你發誓發到你自己同全家百病纏身唔大成本
高層其實唔應該加咁多
如果你勁過佢你咪入囉
中層都應該分兩級
過40k果班一係跟表現調整,一係跳point

低過果班跳point加調整

高層除非有好好表現,否則應該凍point但淨調2-3%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞