移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
原來條友講緊自己犯法。。
太跳
跟唔到
Permanent Resident 同 citizen 識分未
無底押借得一百幾十萬
專人服侍你
尻知你移民去邊咩。
加警點會受理。
收數好廢。
我做過2年AI研究
都唔知可以做到你所講既啦
唔識就唔好學人9up啦
你唔吹到有AI d雞就要失業
反而想知有冇白痴真係信咗cctoy鳩噏走去借爆移民
老燒叫人借爆移民
有都唔會大大聲講啦
反而我想知有無人因為咁人拉左
香港班黑警咁柒懶會唔會為嗰一球落詐騙去追你
仲未計班撚樣都唔識英文
一球hkd黑錢你sd email過去人地笑到爆肺
當地出世先係
本身有原居地,有機會會遣返㗎
有呀

之前有個女去伊斯蘭國咪告叛國
所以不嬲有錢嘅真係大晒,大把方法“合法”地走數
借爆咗移民,銀行仲可以做啲咩?

申請破產?就算係破產,咁返咗香港,有冇權唔俾我走?
其實呢招好多年前d 鬼佬機師已經玩左好耐
佢地返家鄉唔會再返香港就會借爆先走
係呢幾年移民潮先再講起
Ching好型,Ai世界係咪會有Terminator出嚟追我數?
叫去咗美国嗰班中国人小心啲先
唔好去親中國家🤣
兒登仔又出嚟老點,餐餐老點餐餐搵笨,仲記唔記得安心出行App?先唔計你其實借得唔多,你存心走數本身就係刑事,爭在差佬做唔做你。呢個時勢移民就係死罪,加埋盜竊,真係搵你嚟祭旗好出奇?殺一儆百又好,得閒得滯又好,嫌你樣衰又好,乜都好係要玩鳩你,吹咩?

你話你呢世都唔會返香港,fine。轉機呢?你話你寧願買貴機票都唔會再喺香港轉機,又當你講得通。喂,去到外國,你係咪諗住退休食老本過一世就算?你申請按揭貸款信用卡,甚至某啲工種都要申報有冇欠債㗎喎,你係咪諗住是但噏?咁就真係刑事,爆咗鑊直接坐得監。不過樂觀啲睇,喺鬼佬國家坐監都唔算太差嘅,仲日日有牛扒食,聽講幾好㗎,要唔要試吓?
可以向法庭申請禁止離港令
警世
即係話只要唔trigger 到刑事就得
要證明一個人有冇存心走數都好難
你話用國安法 咁我無補充

同𡊰竹我想知有咩工種要申報欠債?
爭人錢就唔可以番工 咁我點還錢
做老麥就梗係唔使,但如果做金融相關同埋高層管理就好多都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞