移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
所以話你真係戇鳩
柒左駁唔到就spin去其他位
可以做,同我去唔去
同你柒左死雞撐飯蓋冇關係
無spin去其他位,係你話無問題
你自己唔做,但水其他人去做,你呢d咪係仆街囉
拎完PR可以返HK架姐
求其打份閪工都有15K做收入證明
借銀行月薪20倍
再碌爆幾張卡
借500K唔難
聽返黎,唔建議人做
咁咪請教下你有咩問題囉傻鳩
又高院又刑事
自己FF 法律出黎鳩up

至於我人格係咪仆街我又唔多介意
總好過似你咁連Google都懶
識少少出黎柒
你聽下人講野好嘛
onL9
得0.5M有咩用
如果移民前拎連登fg人工
再加本身有玩開信用卡
有十幾張
套3球出嚟係基本
即係一移民就full pay層曼城樓
香港銀行送既
其實睇借幾多同乜機構借,銀行/信用卡就全球通,一樣追數,二三線財仔就除非香港無人無物,否則影響屋企人,如果大數而有計劃性就可以告詐騙,如果未入藉可能影響良民審查。
佢前題係拎完PR呀嘛
還兩期再走已經告唔入
拎完PR再返香港打工再借爆銀行
你打出嚟會唔會覺得自己on9
小朋友
想請教下我係HKBOC借左100萬
我去左UK,HKBOC可以點追我數?

我借完大數100萬,還左一年
之後冇錢還,係咪照告我詐騙?
其實有哂Profile,只係睇你舊錢值唔值得銀行即時做野,外資行就走國際程序,中資行就喜歡玩秋後算帳,等過幾十年後你有錢有成就要內地交接先同你慢慢計。
咁當然拎PR前借條數大好多啦
但爬下文先啦
有人話PR後借
我先講PR後既最低限度

至低做工拎收入證明
我又唔覺得有幾on9
除左打工仲有咩方法拎到證明說服銀行
咁就post Profile比大家學下野
想長知識
你肯定無比consent佢check?
英國申請乜野都有record, 保險報個價都比幾十間公司keep 資料, 你sure 銀行無?
拎完pr返香港打工
咁本身原居地份工點
住個度點
老婆仔女點
小朋友係咪人生未經歷呢個階段
真心on9
佢無問你定無問香港,佢唔經你問你點知佢有無問?
其實你係咪未係出國住過
住咪照比租有咩問題
轉工其實係好閒既事
唔好中國人思維覺得辭職好大件事

老婆仔女我就未有
不過我公司好多人返鄉下都請成個月假
唔知你覺得離開香港一個月up有咩問題

打一個月工借爆再返UK
我又唔覺得戇鳩啵

利申UK
唔建議人咁做
永遠都係好多人好多人聽人講聽人講

冇人敢做
又係依D無責任要求證明,去問行內做行內信貸Compliance的朋友自己搞掂啦,法律法規監管要求,都唔會就咁Post出黎公開比你睇。
見你講到咁大件事
但原來你口中既profile係乜ref都冇
法律都有得Google
你既profile反而冇?
唔通大大聲講我有做過咩
唔通大大聲講我有做過咩
業界內部客戶Database有乜好Ref,又唔係乜新科技,現在AML/KYC都係類同的野。
而且流一份出黎間行都見報,邊個會方便你貪得意放份比你睇?
又不如Post你身份資料上黎幫你睇下,咁你確認到資料信貸正確,自然可信,對不?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞