移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
點解唔可以再入境?
借錢唔還唔係犯法
屌你條傻鳩 去左幾日旅行就係到鳩up個世界好大架
香港人咁撚有錢洗撚借?
真係吹得就吹
一黎ploan、卡數大極有個譜,係銀行眼中係碎銀,點會搞你?
二黎銀行搵得既追數公司都係斯文同正路到仆街
三黎點知你移民左? 移民左又點知你幾時返香港?
退一百步講,認到你又點?
借完唔打算還係詐騙冇錯
但銀行係唔會知道你有錢唔還尤其d錢已經去哂外國
再講洗黑錢,你覺得百幾萬真係有事?d中國人移民幾百萬幾千萬咁帶去,比人拉哂未?
退一步講,借錢係合法方法,證明到你係借返黎點解係洗黑錢?
同埋醒少少,將d錢轉哂比父母,父母再轉比你就得啦
99.999%銀行只會問你d錢點黎,你話係父母既禮物,佢地就唔會再追落去
一句講哂,你點知我移民左之後個身份?
唔好話改名,我同名同姓,你點肯定到係同一個人?
基本上係得政府知道你香港既身分證,而政府係唔會將你身分證無啦啦講比人聽
尤其係依家外國咁撚重視私隱
護照?又輪到香港銀行唔知你護照號碼

講就講到好好聽,屌,點知一定連點樣知我係同一個人都講唔撚出
你係外國住左一段時間,已經冇人會理你TU啦
講d錢點黎就仲搞笑,你話係儲蓄、股票、甚至係父母比你就得
根本唔會問到咁撚深入
銀行咪又係奶共
唔係bug黎
利息已經包左銀行個風險
佢借得比你就有風險係收唔返
都唔好話走數,你真係洗撚哂好、無啦啦坐監好、破產好,甚至死撚左都好,銀行都係收唔返條數
越係收唔得返得多,之後咪越難借、息越高咋嘛
所以借錢唔還係警惡懲奸
一check in知邊日到香港
香港入境處都未必通報啦 何況銀行
咩點做到
借完咪走
大把人(2900宗)玩埋虛假證書

呢個只係講緊
中小企嗰個計劃
再入邊 有虛假證書嗰部份
計埋私人個數一定更大

俾你睇
政府指出有近2,900宗申請提交假文書、假證明等,涉及84億元,當中約44億元在貸款提取後才揭發。

選舉委員會界別議員吳傑莊稱︰「因為當時的騙徒出現了,就是看到空子。原來是(政府)百分百擔保,銀行也不會去查,過來抬走數百萬元,然後假借說移民、倒閉,這樣就走了

https://lih.kg/3698918
睇下警察有冇立刑事案

借爆錢走絕大部分只係當民事
香港警察會理錢銀糾紛咩

如果幾十萬根本唔係多
唔會理
但佢意思係差八萬
再照返嚟香港無事

八萬咁少。。。
香港警察同銀行完全唔會理

大劉犯晒法
貪晒污
都無事喎
點呀
年度尷尬之星
大家望下
走左去外國政府會用特工向你屋企門口淋水
寄信去舊地址
你呀!唔守遊戲規則
唔公平呀
不過呢個世界不嬲都係唔公平
銀行應該計過數
口講蝗,自己咪又係劣根性...
點解要返黎?
香港有國安法 23條好危險 唔住得人
乜鳩唄 大把野可以借錢
短時間內問咁多係唔會批。。。一個月最多3次
TU唔係全世界互通,外國機構係睇唔到香港query
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞