移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
假設你供幾期先走 之前申請移民唔使過程?
你借錢時唔知自己打算移民?
意圖明顯 有咩同法官講
外國無人做追海外
你要查嗰個人
去咗邊
查一大堆嘢
然後最多都係寄封信

本地追數可以咁

警告信函:當客戶拖欠貸款時,銀行會寄發警告信函提醒客戶及時償還貸款。警告信函通常會要求客戶在一定時間內還款,否則可能會採取進一步追償措施。
催收電話:如果客戶未能按時償還貸款,銀行可能會派出專員進行現場催收,或通過電話、簡訊等方式進行催收。此時銀行將提醒客戶償還貸款,並要求客戶提供還款計劃。
訴訟:如果客戶仍未償還貸款,銀行可以向法院提出起訴申請,要求客戶償還貸款。法院會根據借款合約、還款計劃及相關證據判斷,並要求客戶償還貸款。
強制執行:如果客戶仍未履行還款義務,法院可以採取強制執行措施,如查封財產、拍賣財產等。此時,銀行可以依法追回拖欠的貸款和相應的利息。
我就係想問會有咩實際後果,嗰通緝8子夠犯法啦,全部喺外國又捉唔到搞唔到佢地 ,其實即係無影響 人地日日宵遙自在
八子屬政治唔同類別 要咁講佳哥都仲等緊GTA出tim
從來犯法走得甩就贏 問題係自己計算得失
攞pr唔需要香港良民證?
違法行為,政府指出有近2,900宗申請提交假文書、假證明等,涉及84億元,當中約44億元在貸款提取後才揭發。

做咗咩??
放落 bad debt??

只係之後審批嚴返
呢2900宗 已經不了了之咗
英國嗰單
唔係條前黑警秘撈追數
追到英國咩

所以有心追係可以追到?
直接假結婚呃公屋啦

搞咁多做乜
拎左mpf 即係無工
無得p loan 稅貸
即係得碌卡果幾十萬
你舊錢大到一個點就會有後果,幾大為之大視乎經濟狀況
一齊借爆去英國炒樓
支那DNA發揚光大, 好撚感動
HSBC 美國分行唔可以係美國追佢數咩
正面嘅樓係唔互通, 但黑名單應係互通嘅

信用卡公司得幾間, 我就唔信信用卡公司唔check

為嗰一百幾十萬, 唔值得用一生credit 黎試。 除非借到500至1000萬。 咁值得試嘅
講左好多又好似無講野咁
1. 借咗錢還唔到,所以走人 -》民事

2. 一早諗定借盡唔還,跟住走人-》 刑事

你宜家問得就已經係中第2情況
咩本地追呀
過幾年銀行邊會理呀
bad dept丫嘛
你講嘅
入境都應該冇問題,我理解如果唔好做任何動作郁到TU,例如申請credit card,借錢,買樓,基本上都當壞帳。通常金融機構一般過左咁耐,會當條友deceased。金融機構係冇權查政府嘅記錄,基本上佢地只可以從TU去推斷呢條友仲係唔係存在喺世上。
即係咁
你死唔還
喺本地咪法庭強制執行
喺海外無。。。。
800萬就話啫 8萬就一世唔返hk睇屋企人
借錢唔洗填擔保人咩?
移民人士真係高汁
你咪自己睇埋落去英國政點.
就算個條MONICA KONG幾撚有貨, 係英國投資乜乜物物,
你估英國政府會因為雞碎少少錢同你大陸反面咩,
唔用呢D機會黎搵利等幾時?

英國政府對外宣稱既所有野, 有2個MESSAGE:
1) 最基本係叫你其他外國勢力唔好私下搵人做野, 要收爛數, 一定要跟佢個WAY.
2) 條CONTRACTOR鬼佬消失左, 係警告本土自己D友, 唔好勾結外國勢力搵著數.
呢個po係年經 但永遠無人夠膽咁做
做完唔通周圍同人講
仲要呢到咁多國安mon 住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞