移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
用咩理由唔還?
假設你借舊錢多過正常人生活費好多
有冇新聞睇下?邊個親中國家會做到咁?
你邊有證明到任何野
同我話你講笑話既同時國安都笑緊一樣
聽落好似好岩
但你咩都證明唔到
所以點都要還返幾期先
連登公然討論點樣犯法都唔BAN ?

法律法規就係咁,保密協定下,對外界黎講就係一個黑箱,你想了解內里只能一係執法者一係當事人,不停問點解好明顯你唔係前者,但你作為後者只會係賴野的時候先知,年中咁多都市傳說話走得甩,有幾多真實出番黎講成功?
外國跟程序追數,大陸中資直頭可以秋後算帳抄家抄番十年二十年前筆數,問下年中有幾多戶口被凍結好過啦。
是否詐騙唔係睇你還左幾多期,係睇你唔還錢前有冇全心部署轉移資產,轉俾伴侶,轉到外地…
今年破產數字多咗好多
照樓上班人話走數犯法
咁呢班破產嘅人點計?
全部都係還幾期還唔起先破產架啦
唔通有心詐騙呀?
邊條例,直上高院?

你分享下
再討論落去都無意義,當哂銀行金融機構開善堂一係傻的,業界咁多法律、法規、風險專家都係廢的,你知我知全世界都知的漏洞,政府同監管機構都唔識處理,國家眼白白睇得D錢無條件就咁流出去,真係諗下都知無可能發生。
黃屍律師
Btc
你唔好on9啦
你就真係成個連登仔咁 乜都唔知一咪斷鳩估
TU跟HKID架
你去外國申請debit card同credit card係用咩黎申請呀?
你無提供你查條撚咩 逐個名對? 再對埋生日日期呀?
如果外國銀行要check記錄係要申請人授權架
當你所講既條款包埋 對方銀行老撚鳳俾你?
根本外國信用卡批個額俾你就wfc
如果要學你咁講cross check兩地既記錄
一年要扔幾多錢去做呢樣野呀? 家震香港有好多海外居民咩
唔好玩啦你地
連大陸都未link up到香港 都唔知你地ff d咩
掉返轉嚟講,你香港TU靚 = 菲律賓姐姐同你講佢喺菲律賓credit rating 好靚,叫香港銀行借幾十萬俾佢
我香港TU好靚,點解去外國credit card剩批我1000 limit
咁民事索償都可以上高等法院ge
又一條戇鳩閪活在19世紀,擘大你對閪眼望清楚個世界先講啦,你講嗰啲㩒個掣乜都有,講到好似要飛鴿傳書咁,白撚鳩痴
成班賤柒連登狗自己想做又唔敢,驚真係瀨到應,就係咁水鳩其他人,搵人做白老鼠,人哋衰咗就一世,自己就喺冷氣房食花生,呢班撚屌賤種狗應該全部冚家剷
仲有,而家啲身份證護照都有生物特徵,你估用嚟做咩?屎忽痕定貪得意?你話對唔到,其實又係幾秒鐘內搞掂。不如咁講啦死傻柒,你話移民之後學佳哥匿埋喺深山,呢世都唔用銀行唔申請嘢唔打工,咁就真係吹你唔漲囉!
視乎銀行點對你個case,如果你一期都未還過,好好大可能告你詐騙,而銀行告得你,幾hea 嘅黑警都會照程序做下,可能問下入境處你出入境資料,租完即走咁大機會告得入,就會通知入境,你一入香港就有機會被捕

如果你供過幾期,詐騙意圖唔明顯,咁啲難告得入,就變返普通追債,叫銀行慢慢追啦
原來連程序都講唔出
依家就話係黑箱
你口中既法規更加似都市傳說

你講到外國跟程序追數
依到就香港,你唔會又話黑箱唔講得掛?

你話賴野先知,又秋後算賬
咁有冇案例比大家見識下咁
咁咪等你比ref大家見識下
唔好一味係到鳩up得個吹字
全行都唔會有Ref比你,你借完走數咪會知有乜事囉,我現在認鳩Up的,你隨便借完走數啦,最好借多幾間,致富就係靠依招。

講真大家三唔識七,我呼籲大家唔好以身試法,你借唔借又唔係落我袋,反而咬住借錢唔還無後果先正確,我好懷疑你傳播緊一種錯誤觀念,推人落火坑。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞