移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
搬出去住一年先
source 你老母咩
叫你老母去souce啦
我屌緊你老母果陣,你連精蟲都未係
有無後果我真係唔知
當日個話題都係輕輕帶過
幾十年前夠冇TU,報稅都要填form
事實好多嘢係數據化緊,有利可圖就一定會有人做
走數啲息不停滾大,分分鐘將來你努力咗幾十年,各國宣布互通追數,一鋪俾人連本帶利追數就喊都無謂
海港蛇咪示範左
爆已借🙂PR已到手, 唔返去就得, 驚閪
外國都唔興用credit card
重作啦
外國要你香港TU record 係要你consent
ETO會派間諜搵你
你申請信用卡時, 條款有無包? 我就從來未認真睇過
呢度申請信用卡真係無問香港record

反而搵工就有查,所以知係分開
如果銀行懷疑你一早有預謀臨走借錢,即係詐騙,今時今日港共警呢啲cases肯定一入境即拉
唔夠人講就淨係識屌人老母,好撚廢
讀好啲書先啦,咁撚大個人字都未識串
你老母真係可憐,生個弱智仔咁撚無用,淨係識癈up
全部人睇住你一直喺到9up喇on9仔
第日讀多啲書先出黎9up啦
喲,好叻叻啊,獎隻狗俾你老母,等你老母日日有得屌
所以連登仔就係乜都唔知就一味靠點,成日以為借爆實冇問題,原來連條款都唔知頭唔知路。申請任何嘢一定話佢有權向第三方查你信貸紀錄,你簽名就係授權佢咁做。佢有冇話淨係問當地機構唔包海外?冇吖嘛!咁即係如果佢要攞你香港紀錄佢絕對可以,而香港TU見你條走數大王個紀錄忽然俾人查就會通知銀行,銀行又會問番外國間銀行,咁就已經知你喺外國啲資料。你話邊有咁橋,啲銀行邊有咁得閒,問嚟問去好麻煩唔會成日做。而家或者係,但而家又大數據又AI又監控鏡頭又晶片又乜又物,幾年內好多嘢會變到好簡單。每逢科技大突破啲舊案都會拎番出嚟再做,你以為十年前借廿萬一走了之關人撚事,其實你全世界無地容身度日如年。連登仔博大霧講嚟講去只係話舉證難,我肯定話你知,到時要做你話都冇咁易
好過你老母俾狗屌,生著你呢個弱智

原來係大陸仔黎,不意外

祝你老母日日俾狗屌
師兄👍🏻竊聽風雲2,機密邂逅。兩套戲其實答哂。
借咗錢冇錢還唔係刑事
落機點解會俾人搵
咪係
傻西TU打手
傻傻哋 個個咁做得鬼閒搞你
唔好話英國
條友番左大陸都追唔到啦

以前租樓,上手租客欠銀行錢,後來直頭有收數公司寄野黎恐嚇,個業主頭都大埋,打去話果個人已經唔係度都冇用,個債仔個名又係XYZ字頭,退左租番左大陸
告到你欺詐刑事就驚,民事既話邊有咁大權力check到你出入境
訓撚醒未
你係香港咪講TU
走左既講乜鳩香港TU?
邊個國家會問你拎香港TU睇?
邊個國家會承認你香港份TU?
傻鳩識少少係到懶醒柒下柒下咁
醒少少
你移民走左可以照還多半年期
唔係詐騙借貸就無問題
完全唔還係犯法依個講法,其實係誤導
主要係因為有心唔還錢
以欺詐手段取得財產
所以就係刑事

而係還左一排,之前冇錢還
就唔係犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞