移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
睇下銀行告唔告你詐騙囉。
有既, 不過驚撚到唔敢出聲, 開始還錢囉.
低能仔,個世界圍撚住你轉咩?
你估你爭幾百億呀?最多咪果一百幾廿萬
100萬好撚多咩咪咁撚幼稚啦冇見識仲要衝出黎7
傻仔香港地只要唔係爭政府錢、爭人錢又唔犯法,一樣照出入境
有美國學生蝗個單算唔算係
做咗連登仔唔夠膽做嘅嘢
仲移民前除咗攞Mpf
如果有3億,借
咁咪話為左80000卡數就無得返香港好咩囉
卡數年利率30%
咁5年都係30萬,咁都真係唔多嘅下話
或者香港斷六親咁囉
再做幾個月嘢
都話民事。。
警察唔會理。。。
都可以返嚟香港

邊間可以睇到
同我講可以告返佢一筆
佢點知佢返能咗美國
佢問唔到美國拎,銀行唔係大晒
講完你都係唔明

你諗住一世唔返香港
話之你爭8萬定80萬丫
但樓上話爭8萬卡數都唔還,我話為左8萬卡數就唔返香港唔係咁好啫

你就話無事㗎,爭80萬都無事㗎,返嚟香港都無問題
咁你返嚟香港做咩?旅行呀?
咁你點解要為左呢8萬就無得返嚟香港使用銀行服務先?
而家有話警察拉咩?
到你想用返銀行服務都得㗎,還左錢先講啦,你肯比都無事㗎
visa/master會唔會為左果一百幾十萬搞咁多野呀 幾千萬我就覺得會
風險自決
一開頭可以用住debit card先
Revolut容易批到乜咁
英國大貓都有一個program可以冇固定地址都申請得
如果只係卡數,幾萬十幾萬,點解要借左唔還?有咩意義? 你話幾億借左唔還就話者

如果你話真係好窮,十幾萬都好大舊錢,咁就咪L搭飛機返香港添啦
同埋,你講到啲追數公司都係斯文同正路,而且退一萬步,認到又點既話,咁你就算長住香港港借爆唔還都唔緊要啦 對家咁斯文咁正路又認到唔緊要
D賓印都係咁諗
識人借左百四萬,係英國買埋樓,過得幾好
打份風流工
銀行未做嘢因為壞帳未跌穿警誡線,而家經濟越嚟越差,唔使幾耐啲壞帳就開始失控,銀行想唔做都唔得,佢㩒唔低個壞帳率就好多嘢都連環爆,所以一定會抽啲懵撚出嚟做吓樣。

唔好以為借得少走得耐冇事,刑事冇時限,就算過咗80年只要你一日未死都一樣有機會中獎。

當然告大鱷個成本效益最好,但銀行好可能取易不取難,你借幾萬但周圍搵到你瀨低嘅屎漬,就郁你先囉,實食冇黐牙,點會嫌錢少?

我都知你班人忠言聽唔入耳,搵朝唔得晚自然想博一博,尤其聽咗其他連登仔老點,好容易心動。但救得一個得一個,嗰班撚樣一味水人做自己又唔做,肯定有報應
work.. 只要唔回流就得

我有個理工手足,借到爆哂先走。而家係英國食緊鬼妹

同一時間借哂d personal loan,再od 番d credit card
唔講以為你借一百幾廿億走
一百幾廿萬唔還,銀行都係當bad debt
銀行每一日都食bad debt 㗎啦

何況你借咗錢唔係從來都唔還,你就已經唔係刑事
咪探親

答完
好心你唔係做呢範,你就唔好咁多FF,當自己係專業人士

啲口氣成條廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞