移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
各位諗住鋌而走險既,諗吓點解d留言話 '大把人咁做' 身邊'朋友' '親戚' '老細'無事 而自己唔去賺呢d免費錢
根本大家都係驚有後果,等你踩落個氹到
一嚟可以幫佢哋驗證究竟係咪會出事
二嚟可以滿足精神勝利 '又推冧咗香港經濟/當政府傻仔咁玩 哈哈哈'
不過當你出事,最多開個po屌吓政府迫害後生仔,兩日後已經唔記得你
值唔值得做 自己衡量啦
咁百分百貸款嗰班走曬數政府有冇追數?
嗰班人而家有咩後果?
下下都話坐監你都on撚柒9
你又知無?
你親身經歷定係又係'人哋話你知'?
Take咁大risk去呃錢仲要參考第唔知幾多手資訊(親戚,朋友,舊同事 etc.)
邊個on9啲
會d咩
呢家無後果 你可以保證以後唔會追究?
多人玩爛個system你保證到政府同銀行唔會做嘢?
你保證唔到,因為你自己都唔敢試
但係成班係度'學術討論'點犯法我就覺得好撚好笑,乞衣得咁大義凜然我都係第一次見
刑事無時限,永久生效,而家冇事唔代表將來冇事。喺未有dna鑑證之前,好多殺人犯都以為冇事,佢哋又估唔估到50年後忽然俾人拉?而家AI技術一日千里,有冇事怕且唔使等50年,5年內應該知道
btw 你自己都站不住腳 憑咩大大聲
果句'吓吓都講坐監你都on撚9'簡直係精警 好似導鳩人去死 '嗱 衰咗都唔會坐監'咁
咁筍 不如你呃完畀d攻略其他巴打好過啦多謝你都嚟唔切
銀行要將壞賬控制喺一個範圍之內,而家隻眼開隻眼閉因為未超標,到超標時自然會將所有個案從新審視。而超標未必因為好多人借錢走路,經濟差收入減已經大把人還唔掂。樓上班白痴仲以為過咗海就神仙,食撚懵咗,你睇港大都係忽然做嘢,班傻西大陸燦仲以為畢咗業冇事,到俾人收番個degree先識得扮死狗
https://ynews.page.link/k6f2u
是但啦, 話本身都預左25%收唔返 點會有人要坐
我諗都好基於係真係呃定係還唔到,就算唔坐,無人敢講未來會唔會有其他後果
唔好問我政府點知係呃,佢有佢方法,過到骨係大家本事
啲傻閪兒登仔成日用19世紀思維諗嘢,以為外國發現懷疑個案,個職員就考慮好唔好跟進,決定跟進時就向經理請示,再指派追數部同事調查,然後用一個有長途線路嘅電話,計準時差,撥個轉盤電話打嚟香港總行機樓,等佢駁一大輪搵到對口單位,再求佢幫手搵番條友個file出嚟,再等三五七日香港銀行回覆話搵到或搵唔到,然後再決定進一步行動。所以佢哋會講得咁口響話冇事。

而事實係未來幾年內,一有懷疑個案,兩地電腦自動溝通,一對身份就將所有已知嘅嘢傾囊相授,幾時輪到你個人情感介入?你以為好難發生嘅事,幾秒鐘之間就已經完成,想走,想吓就好
兩年前借爆香港銀行去加拿大
大概120萬
total返過香港3次都仲未俾人拉
當然依家無用香港任何銀行服務
一野收晒上面9吹話會拉會鎖雖遠必豬班友皮不過佢地應該繼續吹話刑事無追溯期唔係無事只係未有事🤷🏻‍♂️
Btw拎左mpf未?
梗係拎完mpf先搞啦
因為佢要入落你户口
上面班友葡萄人咁易就有幾十萬先岀嚟9up
銀行邊會為咗你一百幾十萬搞咁多野
最多你唔還就申請破你產
有冇證據/圖 一齊研究下
真心想知 唔係挑機
消失了
我有俾人問過,仲唔止一間
我話我唔會去借爆黎証明自己正確,冇話件事本身唔係正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞