移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
所以你咪成世做條燶閪要餐餐捱兩餸飯囉,仲要格勻全港搵最平嗰檔先捨得買嚟食,唔係窮成咁都唔使諗埋呢啲屎橋啦,信連登得永生,快撚啲去借多啲啦懵撚
真係有人信
其實問下做銀行信貸部嘅人,就知道借錢移民唔還多唔多
嬲撚到你呢
8港幣真係太少,咩工先會借得8萬
呢個係事實。暴力收數,你係可以報警。
長住香港,唔用銀行服務,出糧現金,存月餅罐,買樓 / 買車 full pay,唔用信用卡。
你做到上面咁,你借爆唔還,銀行真係吹你唔漲。
你係咪搞撚錯咗啲嘢?正常人點會嬲一條燶閪?從來只有仇富,冇仇窮
你咪答咗我囉

因為我窮,點撚知你仲窮過我,咁我相對你而言咪即係富囉
民事案可以出通緝令?
無抵押貸款,係你情我願,利息反影 risk,無錢還係 Breach of Contract 刑事詐騙根本好難立案。
幾肯定出入平安
來來去去都係'有朋友' 、'識得人' , etc.
有無d自己有份架?
講到可以報警就無淋紅油,電話騷擾親戚朋友咁,香港每日幾多呢啲發生緊
最大考慮係搞到屋企人
其他冇嘢好驚
到時連個國籍都冇埋點算?
今日2024年啦,仲淋紅油?
你貸款會俾親戚朋友電話銀行?
坐左幾耐?
告詐騙--》通緝--〉入境即拉
你都on L 9, 出街睇多啲呢個世界發生緊咩事啦死毒撚

事實上今時今日每日都好多淋紅油

事實上N年前就算你唔俾親戚朋友電話佢地都會搞9佢地

連登真係多on9仔未知呢個世界咩玩法

https://www.i-cable.com/%E6%96%B0%E8%81%9E%E8%B3%87%E8%A8%8A/230300/%E8%AD%A6%E6%8B%985%E4%BA%BA%E6%B6%8914%E5%AE%97%E6%B7%8B%E6%B2%B9%E8%BF%BD%E5%82%B5-%E5%8C%97%E8%A7%92%E6%9C%89%E5%BA%97%E9%8B%AA%E5%8D%8A%E5%B9%B44%E6%AC%A1
問緊你啊!弱智仔!借錢俾埋親戚電話銀行,唔係弱智就係腦殘啦!正傻仔!
連登咁多弱智仔
真陰公
你都翻去坐算啦,呢度唔啱你。監倉應該可以上到 baby condom
唔還會唔會比人告?
公司貸款係咪執左間有限公司就唔犯法?
如果搞到拎唔到良民証好似得不償失
會有外國特工
黎你外國屋企倒水追數
你要source大撚把source.
點呀弱智仔又無point又淨係識9up, 又無source反駁
唔夠人講叫人去監倉on99

https://lih.kg/2637836
大把賓賓借二線財仔走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞