移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
傻仔
係呀,講緊你
正常公司都唔會相互, 只係中資難講
要對既, 名同生日都可以搵到你 對埋相就bingo
不過無爭返幾千萬都未必搞你
補充:英國都有TU,但兩邊完全唔通
好乞衣
警察會搵你
其實好簡單去諗,睇差佬想唔想做你
如果想,你借爆唔還既錢,係借個刻已經無打算還
咁你筆數一去其他國家已經表明證據成立左洗黑錢罪

因為筆錢係非法手段取得

而全球既國家對洗黑錢係一直有合作調查,其他刑事案或者政治案,英美澳真係唔會理你,但香港差佬提供一堆名單,係話呢D人懷疑洗黑錢,外國係好緊張
一定會開File查
你覺得香港差佬唔知你實際去左邊個國家?

你離境時間佢地一定好清楚,因為你出境係一定會經過海關
咁你離境去邊個國家,班航班係咩,佢地一定會知,首先比左你資料比呢個國家先
其次,可能你話,車~我去英國,但我先去德國再轉機去英國咪無人知
但你會將D錢轉去英國,佢一問銀行,你個戶口最終D錢去左邊個國家既戶口,都會知你實際係移左民邊個國家
到時都係交你既資料比移民國家

你係英澳美,審批個陣會唔睇呢D?
唔好玩啦,人地比BC比你之前,都要確保你無犯過法,雖然唔睇良民證,但實際電腦一禁就有哂所有記錄

移民前你個名一定有記錄,一禁,咦,陳大文係香港移過黎英國,香港差佬比左佢可能懷疑洗黑錢
再對下你係英國既出入帳記錄,一查就知咩事

你係移民局,反正咁多人申請BNO,我有懷疑就唔批架啦,到時你咪返香港囉,一返香港咪奶硬野囉

而家唔同幾十年前,D電腦記錄多到嚇死你
你話因為政治原因香港差佬搞你,英國仲可以話唔知

但洗黑錢,係全球,包括中國都有同英美合作,所有洗黑錢既犯係會一齊捉
D傻仔真係以為無後果
放心啦,追唔到會放上小額錢債
外國護照入境係咪要打指模?會唔會對到有HKID唔俾用護照入境
你新界去九龍當去外國?
係咪好驚人借爆走
經貿扮會搵你
我唔驚呀,我又唔係做政府,又唔係做銀行
只係唔想見到有人咁搞笑以為無後果
日本個D一早打哂
基本上都無得走
呢D問題成日有人問 變左月經POST
一球咁少就算閪數la, 講到做大茶飯咁攞自己香港身份黎搏
元朗國咪睇你香港TU囉
HSBC / AE 衣D大行會睇到。

要一到歩就申請信用卡要有香港AE/好多Cash 先得。
學英國請特工 淋水 外國一報警 就收皮
樂視老闆 走左 百幾億 在美國咪一樣風流快樂
上埋電視 又唔知中國搵財仔捉佢
唔係怕搞到屋企人我一早借左
大把collection收數啦,咩叫一報警就收皮?
你窮一世係大晒
但到你有份好工,collection咪去你公司搵你囉
有錢想玩social media都唔敢,船頭驚鬼船尾驚賊
你注定成世做loser
其實你咁樣諗野會有好多漏洞

如果借錢一定中AML

如果AML一定有popo搞

如果Popo搞你一定外國會知

如果外國知一定搞你

唔好有哂前設然後叫人證明唔係,相反你要有野support先說服到人唔係鳩噏
你明白一樣野先,洗黑錢係全球最緊張既野
之前大貓銀行係英國定歐洲,因為盡責去調查洗黑錢既戶口,比歐盟罰左唔知幾多億

全球最緊張既野係洗黑錢,只要你有做左一樣犯法野,而個D錢係犯法而黎已經夠表明證據去開File

所以大前題,差佬做唔做你,做你既話,你走唔甩
當然你可以唔信
Plan好d咪冇後果
每一part都做足d 攪掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞