移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
五毛看世界係咁

連自己條村都未離開過
依家有爭論我既信貸咩
講到Profile可以隔國追數咁西利
拎出可以支持你既論點嘛
順便比大家開下眼界
點知講到依家乜柒都冇得個吹字
又想spin去我身份
藍屍以為長篇大論就有人信
雖然好似靠嚇
但一轉AI其實一撳個制幾分鐘同你check哂
我使乜證明比你睇我係正確?但係你就證明你On9冇見識加鵪鶉
唔識扮識,柒到你呢
唔批咪最多老破
鄉下仔,冇見識仲口撚大大屌人
你老母都淒涼,生著個弱智仔都算,個仔仲一日到黑主動四圍交代自己殘疾呢個事實
其實都幾好笑,你話無事又唔敢真係借完走數,同你講業界有得查,證明你睇你又唔敢放自己資料出黎,想自己零風但就齋講導風向引人做一堆野,贏就攞釆輸就人地柒,條數真係識計。
呢啲post實有一班五毛反駁隊出現,

驚死香港人借盡移民,

其實醒目嘅人就一早靜雞雞借盡走人啦,

仲同你慢慢辯駁咩
咁咪姐係你鳩up囉嘥撚氣拎撚住個鍵盤就當係
D人真係on99咁聽你講咁做,衰咗又係人地有事既
原來你講既論點
要我比個人資料你證明

你自己講講到Profile提出可以隔國追數
叫你比證據唔好得個吹字
你就spin人地導風向
洗唔洗我幫你作文作落去去
鳩up完喇柒完未
真係有架,英國好多工background check 要問返你香港嘅嘢
CV 同 TU有咩關係?
我讀書返PT到依家
都未比 boss問過我拎TU
相反你落CV既ref佢真係會email去問
你連行業法規監管要求點做都唔知,要點解釋?
你主動將身份資料Post上網就係公開信息,而且代表個人授權,如果你放其他人資料上網,就算知但未經授權都無得做,就算披露個文件檔案名都受規管,MA/SFC持牌者無人會為啖氣同你癲。
所以你唔信都無計,正如你都証明唔到,借錢唔還無問題一樣,當你賴左野你就知唔得,但已經太遲。
係會既
美國d 大陸人都係咁做
做咩姐你?
要你比profile
你就spin到要個人資料先比到
姐係成個policy冇黑字白字寫明個程序點run?

隔國追數我係UK咁耐都未聽過
讀U個期大把大陸仔碌爆卡走都冇下文
你又講到行業法規咁專業
簡單D咪講個程序點追數
等你支持下自己論點
順便比大家見識下開下眼界嘛

最後
借錢唔還有冇問題
係睇你點走灰色地帶
蓄意唔還 & 非法手段當然係刑事
我都唔建議任何人咁做

但還到咁上下真係冇錢還既又點有問題呢
我又真係想請教下你
有咩後果?
法咩官啦,搵到新聞先講
大陸嘅話,你只要唔喺五眼,去啲立場唔反中嘅國家,基本上都送到你返去,好多時都係搵個spy同你做fd約你去泰國,第二朝你就回歸祖國。錢嘛,到時你人喺邊,錢自然都會運到返嚟

香港開始水緊,呢啲事情都會愈嚟愈多,人在外地帶眼識人啦
你點證明我有心唔還
你講就係呀?
咁你平時借錢唔班果班fd坐曬監未?
所以咪外國咁難批信用卡同借貸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞