移民前除咗攞Mpf會唔會借爆埋所有銀行先走?

548 回覆
48 Like 211 Dislike
借中資行同碌爆銀聯咭
會唔會最安全
參考返大陸海外留學生玩法
有曬經驗
認真答,世事無絕對,無謂為自己有能力賺到既錢斷自己後路
你都戇鳩
第2句已經收左皮
如果想,你借爆唔還既錢,係借個刻已經無打算還
第一,點證明佢想?
第二,還左半年期,之後冇力還,仲算唔算冇打算錢?
自己鳩up當法律
呀講漏左
我係UK入藉個陣
係check我係UK既紀錄
唔係check 我係香港既紀錄

至於AUS申請PR就要睇你良民證
但之後入藉考完試都唔會睇係香港紀錄

唔好一咪鳩up啦
大到上億佢就會派間諜上你屋企淋水老笠你番香港

不過佢地手段唔高明, 報警就會塞電話入底褲束手就擒

當然唔一定有事,但睇吓依筆錢值唔值得你去博
你蓄意唔還咪刑事囉…
債權人有權入小額錢債
你舊錢俾英國周到咪又係要罰錢
我還一兩期,拖住,你點會係咪蓄意
小額錢債係民事,民事case可以叫到入境處check人?笑死
本身同屋企人住嘅話
應該會搞到屋企人
你咪同個官講,我借錢,但我移民,但我會還錢嫁,你咪等個官判囉
你借爆得,都唔會少過100萬啦,直上高院,咁你覺得唔係刑事既,你試完無事再返嚟講,唔好又係做冷氣軍師,又或者拎住個鍵盤就叫人去試
又係呢d水傻西瓜post, 兒嬰真係好水d咩?
小額錢債淨係處理5萬以下金額
有心走數都唔會借5萬啦
我夠知,所以你睇埋我之後應個位巴打乜野先
直上高院 暴動都係區院審,借100萬咁少錢唔還會直上高院 想問你係讀緊或讀到小學?
Um…你係咪個d老屎忽?乜都唔知但又要扮識個種?
你有律師問既話,不如你問下律師先唔好又係憑直覺就學人講
你似憑直覺多d 點解可以無常識到咁,好似連民事刑事都唔識分,法院既順序同判刑權限都唔識咁,唔識好心就google下
Ok你一定最識
咁你試下無事再上嚟講唔好又係得把口d老屎忽就係一味憑感覺話無事,到岀事就縮
睇到好多人前設係借爆即走
而家講緊還幾期還唔到就走呀
同埋講緊係拎咗pr先做
擺明好多人無追post
個個入嚟9up
同你比,樓下班師奶都識野多過你啦
無論結果係點,借錢唔還仲要周圍出黎講,應該得你咁傻仔至會咁做
你真係好撚戇鳩
借完錢唔可以移民咩
依家講緊借爆完又唔想上身
咪還返半年期,咪頂住左蓄意唔還個risk
再講
一味刑事呀刑事呀
Google下刑事係入咩罪先啦戇鳩
拎左PR即係香港已經無返工
無收入證明
點問銀行借爆
最多咪比你碌爆card

咁你做咗未?
可以,咁你做咗未?
成班人都係只係叫人做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞