[再見皮蛇]AC米蘭球迷討論區(442)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
吹到咁一開始盧蛇又係咪粗身溫啊
最好下年拎晒兩個

聯賽+歐聯
係平行世界, 佢同錢馬, 干地, 羅馬仔組成鋼鐵防線
chosen one (被ban)
陣間係小明教
唔好刺激紅雀了,陣間佢哋嬲嬲地請雲杜拿…
貝老盃
韋斯咸中場Lucas Paqueta被正式落案起訴,涉嫌違反賭博條例。

近這一兩年大家都對這類型的違反賭博條例不太陌生,先有賓福特的Ivan Toney,再有紐卡素的Sandro Tonali,分別被罰停賽8個月和10個月。但是如果Paqueta這次成功入罪的話,恐怕他的刑期會重得多。

原因是Toney賭的是對自己正面的,例如賭自己會入球,或是賭賓福特會贏球,他偶而也會賭賓福特輸球,但那些比賽都是他自己沒有上陣的。Tonali也是類似,他有試過投注在AC米蘭或紐卡蘭的比賽當中,但都是在自己沒有上陣,或是賭自己的球隊贏。這種賭博的性質雖然是錯誤,但至少不會有故意「放水」的嫌疑。

但Paqueta面臨的指控則大得多,他被控在四場比賽中投注自己會獲得黃牌,而這四場比賽他亦的確拿到了黃牌。這就絕對涉嫌操控比賽,以及對自己球隊有不利的情況。如果屬實,判罰應該至少以年計。

有趣的是,其實在季初時曼城和韋斯咸已經達成了Paqueta的轉會共識,他將會以8千萬鎊身價加盟曼城,但在那時候就傳出了Paqueta被調查的消息,所以最後叫停了轉會。如此看來,曼城似乎逃過了一劫。

- KP

原來買咗四場自己有牌
卡達拉最大嘅功績係當現金券換咗佳亞返嚟
三後衛
Theo - TMR - 羅馬仔 - 卡達拉 - Conti
---------------- 唔識傷嘅咪哥 -------------------
平行世界會唔會係錢馬
welcome 荒sir
仲有KC 續約
前鋒杜林
洗剪吹喇 未來10年無憂喎
俾下面好喎
起緊新球場仲咁唔知足
平行世界都係會貪錢反骨
同埋咪哥勁好多
方蛇攞兩個月最佳教練都會收口(一陣)
唔25嘅查狗
中東油王
當年買干地其實好大期望, 點知傷到出唔到
仲要第一次手術失敗, 要去其他國家做多次

洗剪吹
忠誠嘅查狗-有續約嘅隊草-無賭波無俾人賣走嘅牙東
Theo-羅隊-卡達拉-Conti
唔貪錢嘅錢馬

好似幾有feel
笑死
今場算係一個時代嘅終結

Thank you and goodbye 豬sir
多謝你打破米蘭嘅9號魔咒
對inter球入波技術層面同含金量都絕對係金球

Thank you and goodbye 卡亞大哥
多謝你嚟到帶住班𡃁仔成長
未大傷之前係米蘭嘅定海神針
米蘭可以重上正軌你都有好大功勞
係米蘭嘅精神領袖之一
希望你之後可以健康踢波

Thank you and goodbye 皮sir
由替工開始用疫情時間磨合隊波
一步一步帶隊波由中遊重奪聯賽冠軍
儘管技術層面上已經再無辦法令米蘭進步
但好多謝你帶咗一隊好團結又年青嘅米蘭比我哋
你有做得差嘅地方
但亦有好多方面係其他領隊缺乏
同球員關係好,令球隊團結,球員可以發揮120%
呢啲都係你嘅長處,今場個個球員都唔捨得你
希望你之後可以繼續進步
多謝你幫米蘭相隔咁多年重奪聯賽冠軍

Thank you and goodbye
健康伊巴+施華做後備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞