萬事得Mazda 車主揮手區 (24)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
我馬個車駕勁硬
詳情自己google 車型+ ncap
ND2 RF
就好似咁,個踭係好難掂到油門
https://youtu.be/z2YJw2fCYGg?si=5eDRmrt2U-jC0ZAl&t=116
各有各好
Subaru有Eyesight技術, 出色程度力壓Toyota Safety Sense, 可以話技術僅次於Tesla

Mazda有Skyactiv Chesis用高強度鋼水, 俗語話歐洲車鋼水好日本車皮包骨過哂時
reddit見好多撞到開哂Airbag成架車total loss都係輕傷
Mazda 5星常客, 有時高分過Volvo
CX5 中小suv 油車王者
CX5 對手都係一言難盡既車
CR-V唔夠力唔夠安全...Toyota買唔到...歐洲車唔同級數
韓國車美國會比人偷...
不過加拿大Mazda好似成日比人偷?
cx5 一部救全家
中肯
Cx5上年唯一一部SUV喺updated side crash test 拎A
爭氣
CVT波箱喺突然急需動力時好"論盡"
細路坐還可 係隻窗比較細同暗
我2000 cc
行m road還可 行翻city就貴好多了
一部養全廠
唔係電架咩?
馬3 比留返假日劈下
感覺非常好

曼城 劈落 London
37.4 mpg
日本官方數字係Crosstrek/XV食油過Mazda3

最大問題其實係部車重100kg
最近有時會練下HeelToe,架MX-5個油門有少少深而且同Brake好近,感覺用踭踏油門都幾難,油門有少少陷咗入去個腳感好奇怪
不過唔排除小弟新手太嫩
Mazda 3個日本官方數字好鬼就真
曼城爸
我都睇緊馬3柴
個人嚟講就想馬3
家庭嚟講就睇埋cx5

渣去倫敦要幾耐?
咁食油?
呢度啲cx5好貴..
預咗三代6蚊左右
https://youtu.be/shcexpetpkc
法國鬼佬好鐘意exo 化miata
副2.2 柴見reddit 講到勁重鑊氣咁
CX5 2.0G 又勁少二手盤

曼落去要都揸差唔多4個鐘
曼揸倫咁遠揸柴正常
2.2柴要睇年份 唔係年年都咁伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞